Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Toва е старият блог на Радан Кънев (известен още като The Hobbit из политическите форуми на родината). Тук се съхраняват архивни статии, постинги и изобщо различни позиции, някому дори интересни... Новият дневник на Радан е на radankanev.blogspot.com
Автор: thehobbit Категория: Политика
Прочетен: 892656 Постинги: 186 Коментари: 1374
Постинги в блога от Септември, 2006 г.
http://beronov.com/news.php?id=110

Неделчо Беронов: "Президент е мисия, а не политическа кариера" 

Откъси: 

"Аз имам чувство за мисия в живота си. Постигнал съм всичко, което желаех: да завърша право, да имам добро семейство, да имам деца и внуци, да бъда съдия, стигнах и до най-високата позиция, която съдийската професия може да предложи. Сега искам да давам, не да вземам. Затова искам да бъда президент. Моето виждане за президента е, че той трябва да дава от себе си, а не да прави политическа кариера. Президент е мисия, не е стъпало в кариерата. И аз имам какво да дам. Моят опит, чувство за справедливост. Давал съм ги във всяко поприще, в което съм навлизал." 

............................

"Ако политиката е бизнес, да аз съм старомоден. Мисля, че тя не трябва да е бизнес. Ако политиката е театър или шоу, да, старомоден съм. Мисля, че не трябва да е театър и игра. Сега ме убеждават, че кампанията била въпрос на реклама. Не разбирам това. Или не разбирам от политика. Президентът не е нито бизнес, нито реклама. Това в даден момент е една единствена личност, която, както пише в основния закон "олицетворява единството на нацията".
Категория: Политика
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 29.09.2006 18:27
Не ... 

Не просто защото е "дясна" или "единна". Първото, общо взето, ме интересува колкото второто - доста слабо. 
Правомощията на президента не позволяват той да е много "ляв" или много "десен". 

Не просто защото е алтернатива на Първанов. Безспорно, втори мандат на този мухльо, нови пет години за агент Гоце ... Това е най-малкото унизително, срамна работа. 
Но борбата с личния срам не бива да бъде основна политическа мотивация. Мога да изреждам с часове аргументи против кандидатурата на Догановия шофьор в политиката. 

Но не това е целта на този блог. 

Тук споделям аргументите си да гласувам ЗА кандидата Неделчо Беронов, при това - и непременно - още на ПЪРВИ ТУР на изборите. 

А те са ясни и силни: 


1. Неделчо Беронов има нещо много рядко в днешна България - ДОСТОЙНСТВО. Дефицит. Като бананите по времето, когато Гоце работеше в Института по история на БКП. 

Президентът олицетворява единството на Българската нация. Повечето от неговите правомощия са символични и не представляват упражняване на държавната власт. АЗ искам България да бъде олицетворявана от един почтен и достоен човек. 

2. Неделчо Беронов е великолепно подготвен за основните правомощия на Президента: 
Да налага вето на нескопосани закони, да назначава съдии в Конституционния съд, да сезира КС, когато мнозинството на Тройната коалиция наруши Конституцията. 

3. Неделчо Беронов е на сериозна възраст. (Да, правилно мем разбрахте - това е ПРЕДИМСТВО). 

На тези години г-н Беронов не ламти за власт, не се стреми да узурпира чужди правомощия, не е подвластен на елементарна алчност. 

Той отговаря пред съвестта си и пред Бога.
4. Неделчо Беронов беше номиниран след дълги и ожесточени дискусии, които ангажираха хиляди хора - от лидерите на партиите от десницата до нашите свади в "петъчния" бар. 

ТОВА Е ПОЛИТИКА НА СВЕТЛО vs. ПОЛИТИКАТА НА ТЪМНО, олицетворена от Гоце Първанов - мухльото-узурпатор, безотговорният родител на Тройната коалиция, зачената по влажните явочни квартири на ДС.
Категория: Политика
Прочетен: 4419 Коментари: 10 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892656
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол