Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Toва е старият блог на Радан Кънев (известен още като The Hobbit из политическите форуми на родината). Тук се съхраняват архивни статии, постинги и изобщо различни позиции, някому дори интересни... Новият дневник на Радан е на radankanev.blogspot.com
Автор: thehobbit Категория: Политика
Прочетен: 662209 Постинги: 186 Коментари: 1376
Постинги в блога от Септември, 2007 г.
2  >  >>
image

image
Категория: Политика
Прочетен: 4765 Коментари: 2 Гласове: 0
Уморих се от blog.bg, пък и взе да ми писва малко.

Няма значение от какво ми е писнало - хората любезно ме хостваха цяла година.

Повече от мен на radankanev.blogspot.com

Очаквам ви:)
Категория: Лични дневници
Прочетен: 5809 Коментари: 0 Гласове: 0
Генералната кампания в столицата започва под мотото "Нет человека нет проблемьi", характерно прочее за разветчици, секретчици и "вся осталная...", както обичат да казват в родината на премиера ни...

1. Чета интервюто на Бай Бойко, селския кмет на София, и какво да видя:


Чудовищно е числото от близо 1000 автомобила на ден, които се регистрират в града. Разбирате ли колко много пари трябват? Магистрала върху магистралата да се прави - няма да помогне, ако не се направи така, че другите райони на България да станат привлекателни. Дори ако трябва, може някои от държавните инвестиции в София да бъдат ограничени, за да може пустеещите области да станат привлекателни и хората да не ги напускат. По социалистическо време, помните, имаше закон за софийското жителство, за да не прииждат толкова хора.


И тъй, разбираме проблемите на Бойко и техните решения:

Проблем: София забогатява и се развива. Прииждат хора (уххх, гнусно...).
Решение: а) Да спрем развитието на София, божем Павликени стане по-привлекателно място за живеене... Помня един период, когато ако нямаш роднини "в провинцията" си беше направо глад (т.нар. дефицит)
б) Да спрем хората по административен път, белким само ние се радваме на развитието...

2. Чета си и интервюто на "секретчика" Бриго:

Трябва да се търси изход и за потока пристигащи в София автомобили - това са 300 - 400 хил., които ежедневно нахлуват в столицата с автомобилите си.
..............................
Един от основните проблеми е боклукът, чистотата.


И тъй, какво ни казва секретчикът:

Проблем: Има хора, които "нахлуват" в града (не коментирам смехотворната цифра), пречкат се. Консумират и изхвърлят боклук. (Прочее, крайно време е всички тулупи да разберат, че боклукът не е проблем - това са просто останки от нашата ежедневна консумация. Проблем е неспособността на властта да обработи останките).
Решение:

Това ме амбицира на базата на моя опит в организацията на една сложна материя, имам предвид работата, която съм вършил като професионалист. Управленският опит го имам. Иска ми се да дам още нещо на обществото, на моя град.


Даааа... решението в използването на "опита" от чекистките години, когато в София нямаше нито коли, нито консумация, а хората се женеха не за интимни партньори, а "за жителство"...


В интерес на истината, разбирам ги и двамата генерали. Трудно е да си кмет на голям град. Много хора "нахлуват", карат коли, паркират, ядат, хвърлят отпадъци, къпят се и ходят до тоалетната.

Ама като ВИ е трудно, като ВИ пречат хората, ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ СТЕ СЕ ЗАХВАНАЛИ, БЕ, ПИЧОВЕ?

Градът е чудовище с много лица (да, но генералите не четат Terry Pratchett), много - и то разнопосочни и конфликтни - интереси. Нужни са пътища, водопроводи, канализация, завод за отпадъци, паркинги...
Но най-вече нужно да разбираш човеците, които СА Града,  и Градът Е човеци.

Ей това на мутри, секретчици и чекисти НЕ МОЖЕШ ГО ОБЯСНИ.

Мен ако питате, ето ви проблемите:

image

image


А решението...

Решението е човек, който не се плаши от факта, че в града живеят хора. Надявам се, че моят кандидат е такъв човек.

Дано не се лъжа...
Категория: Политика
Прочетен: 6599 Коментари: 7 Гласове: 0
Последна промяна: 25.09.2007 21:13
Учудвам се на щадящото отношение към тъй "симпатичния" Тити от страна на десните, в т.ч. и на постоянно изразяваните симпатии на Мартин Заимов (може би това е вярното PR решение, не разбирам).

Само няколко щриха:

1. Познавам "бате Тити" от средата на 80-те. Той наистина е от "вражеско" и много тъпкано семейство. Аз обаче помня, че е първият известен крадец на автокасетофони в махалата на 127-мо училище.

2. Тити беше на 25-30 години, когато се оказа собственик на няколко казина в Албания (!) и Македония (!). Изобщо няма да се разпростирам върху реалното съдържание зад тази информация - то е ясно на всеки човек с IQ над 62

3. Съвсем не съм забравил "симпатичния и чувствителен" Тити, който реве като разпран истерик на погребението на Георги Илиев. Като платена оплаквачка в албанско село се дереше...

4. За подкрепата за Гоце Първанов - нека се върнем на точка 1., това момче плю и на семейството си и на страданията на роднините си ...

Аре сиктир вече ... само ме е яд, че като пиша гадни истини, само му вдигам популярността (така е в България...), ама не ми се мълчи за тези работи.
Категория: Политика
Прочетен: 4576 Коментари: 10 Гласове: 0
Последна промяна: 20.09.2007 16:01
... или докъде стига на Бай Бойко мъжеството.

Медийният кмет на София явно сериозно се уплаши от издигането на Мартин Заимов и шансовете за пряк сблъсък с него на балотажа.

Тази нощ е сънувал конспиративни кошмари, които развълнувано сподели на продворния си шут Ники Бареков.

Имало конспирация между ДСБ и БСП червените да подкрепят Заимов, за да стигнел той до балотаж. Това е такава глупост, че не си струва да се коментира.

По-интересно е друго: Защо мъжагата Бай Бойко толкова се притеснява от балотаж срещу Заимов... Ами просто защото е толкова разлигавен от медиен слугинаж, толкова свикнал на протекцията на Гоце Първанов сред "опонентите" от БСП, че вече не може да си представи да излезе в истински двубой, да влезе в реална дискусия, да чуе истината за собственото си некомпетентно управление.

A истината е, че Бойко не може дори да се ориентира в проблемите на столицата и се е оплел като пате в кълчища сред високопарните си изявления и жалката практика на управлението си.
Категория: Политика
Прочетен: 4041 Коментари: 10 Гласове: 0
Последна промяна: 14.09.2007 16:28
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 662209
Постинги: 186
Коментари: 1376
Гласове: 2384
Архив
Блогрол