Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2007 18:54 - Защо не съм на шествието?
Автор: thehobbit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2710 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Часът е 18.00, и според думите на певеца Дони, аз съм пълен идиот

Според журналиста Николай Бареков просто не съм гражданин. Селянин съм, явно. Защото не участвам в показната рекламна акция на неколцина върло неприятни типа, например imageРадосвет Радев, 

image Краси Гергов (забележете само одиозната му компания) и image адвоката-футболен бос-ктитор-винар-поохранен комсомолски деятел Тодор Батков. 

Но ... не ме разбирайте погрешно. Не отсъствам от "мероприятието" , защото организаторите са ми противни. 

Не отсъствам дори защото са подли лицемери, които години наред активно участваха в подмазването пред главореза Кадафи, а сега с морализаторски патос и престорено разочарование сочат други виновници за наведената ни национална позиция. 

Не отсъствам и защото ползата от подобни масовки е безкрайно спорна - разбирам, че и солидарността, дори лицемерната солидарност, е ... нещо. 

Или както е казал Оскар Уайлд "Лицемерието е данък, който порокът плаща на добродетелта"... 

Отсъствам, защото темата, патосът и  съдържанието на масовката нямат нищо общо с огромния проблем, пред който са изправени петте медицински сестри, д-р Ашраф, и в крайна сметка - цялото ни общество. 

Не чух и дума за: 

-   Същността на диктатурата на полковник Кадафи;
- Съдбата на всяка невинна жертва на диктаторски, тираничен и тоталитарен режим (а такива жертви ежедневно са хиляди);
-   Факта, че днешна Либия можеше да е България преди само 20 години, когато днешните културномасовици са организирали комсомолските  шествия в подкрепа на етническото прочистване и културен геноцид, наречено от идеолозите им "Възродителен процес";
-   Оценката на нашата, родна и братска на Полковник Кадафи, тирания, взела десетки хиляди жертви, невинни българи като Валя, Валентина, Снежана, Кристияна и Нася. Невинни, разбира се, и като д-р Ашраф; 
-    Отговорността на българското комунистическо управление за държавноорганизирания гурбет на медици в една държава на произвол и тирания;
-     Отговорността на българските посткомунистичекси управления за продължаването на тази политика, в резултат на която днес Кадафи държи 5000 заложници, които не са предупредени, че отиват на работа в държава, в която правото е прищявка на самозабравил се властелин. 

В крайна сметка, приказките за единение на нацията по повод на трагичната съдба на петима български граждани, жертва на безумния ни "приятел" Кадафи, са пълни глупости. Една нация се обединява около ценности и принципни, осмислени позиции. 

И днес има повод за такова единение. Единение около принципите на отричане и заклеймяване на дикатурата, солидарност с всички жертви на тиранични режими, убеденост в дълбоките ценностни основания на правовата държава, вяра в демокрацията, която гарантира, че подобни съдебни процеси няма да са възможни. 

Нищо от това не съм срещнал в програмата на Дарик, Стандарт и bTV. 

Нищо от това не видях днес, в помпозните покани за "мероприятието". 

Е, затова и не отидох.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kiro - Нищо от това не съм срещнал в прог...
09.02.2007 20:01
Нищо от това не съм срещнал в програмата на Дарик, Стандарт и bTV.

Нищо от това не видях днес, в помпозните покани за "мероприятието".

Е, затова и не отидох.


Niama i da sreshtnesh, dori i ne 4akai... tova e prosto reklama na nai-"BG" mediite...

Jalko nali
цитирай
2. анонимен - Лъжеш
09.02.2007 20:39
Не отиваш, защото твоят идол Иван Костов не те е призовал. Ако беше казал, че това единение е опасно за властта, щото утре така може да ги бутнем, щеше да си най-отпред. Но Иван Костов не може да говори нищо такова, по темата Либия. Защото още помним неговата физиономия, когато каза" Ами ако са невинни?"
Колкото до акцията, че са я организирали неприятни типове-то знай, че така става винаги, когато приятните типове си пасуват. Признаваш, че има повод за единение," относно принципите на отричане и заклеймяване на диктатурата", ама щото не си го чел в програмите-никакво ходене, нали? Ти не само не си гражданин-ти си просто една шушумига, като тези врачански селяни, които се криели, когато Ботев е минавал през селото им.
цитирай
3. thehobbit - :)))
09.02.2007 20:44
Хохо,

харесваш ми, анонимен. Но врачанските селяни ... те са от Йесмановете, по всички масовки присъстват.
цитирай
4. omerga - Йессс:)
09.02.2007 22:43
Да да да!:)))))) Но докога?
цитирай
5. анонимен - Я пак..
09.02.2007 23:00
Я пак се пробвай да се сетиш какво е казал Иван Костов. И след това се опитай да помислиш какъв е проблема? Да те подсетя, защото явно ти си от Атакистите или Червендалестите тикви - проблем няма. Може да са невинни, може да са виновни. Тогава когато Костов го каза, доказателствата за тяхната невинност ги нямаше.
Аре по-спокойно. Изпий си червените хапченца и си лягай.
цитирай
6. lemonpie - @ анонимния
09.02.2007 23:06
Ама, че злоба! Бива ли такова нещо? Ти да не би да си бил на протеста? А защо отиде - ако си ходил? А име имаш ли си - или си като всички подскачащи безименни, които като трябва да направят нещо реално, изведнъж потъваш вдън земя?

Аз също не отидох, защото и Сивия кардинал, и Господ лично да ми бяха звъннали да отида, просто знам, че от точно този тип протести няма смисъл. Целта им е просто отвличане на вниманието от други основни проблеми в държавата.
цитирай
7. sparhawk - протеста беше хубав
12.02.2007 13:54
Трогателен, макар, че аз нямах възможност да отида. Хората бяха искрени. Независимо от мотивите на организаторите.
цитирай
8. thehobbit - Sparhawk,
12.02.2007 15:10
"трогателен" е може би точната дума, макар за мен да е умилителен, до жалък.

Тъкмо както умилително е отношението на огромно мнозинство от българските граждани и 90% от медиите ни към жертвите на нашата си, родна тирания.

"Имаше жертви, ама имаше бахур"
"Имаше жертви, ама имаше ред"
"Милицията не си поплюваше много много"

Ред и бахур има днес в джамахирията. Що рИвЪт ?
цитирай
9. sparhawk - децата
12.02.2007 15:19
които казаха общата молитва не ги разбират тези неща. Те нямат общо с БСП и нейните акции. Искаха да направят нещо хубаво...
цитирай
10. thehobbit - Именно децата,
12.02.2007 16:07
... за тях ми е грижата. Те раснат без никой да им каже какво е диктатура, какво е тирания и политически съдебен процес, какво е инквизиционен процес.

Казват им, че нашите сестри са невинни (което е чудесно и със сигурност е вярно), но не им казват, че десетки хиляди невинни българи са жертва на една тирания, чийто служби управляват икономиката и медиите.

Не им казват, че няма такова нещо, като справедлива диктатура, като "добрата тирания" на "Тато"-то на родителите им (техен, явно, "Дедо").

Не им казват, че демокрацията е по-важна от бахура, че правовата държава предпочита виновен оправдан пред невинен осъден.

Не им казват, че ежедневно българската полиция пребива арестанти и измъква самопризнания. Напротив - обясняват им, че "мангалите", "педофилите" и "политиците" трябва да се съдят по "бързата процедура" и т.н. и т.н.
цитирай
11. sparhawk - Прав си, разбира се
12.02.2007 16:12
Но това не променя искреността на емоцията им и на съчувствието им.
цитирай
12. анонимен - Каква искреност?
13.02.2007 00:39
Така ги бяха надъхали дечицата по някаква телевизия, такива рецитации... Да им бяха казал ида викат "Сталин - Тито - Димитров" - щяха да виакта със същата "искреност". Айде холан, "искреност"? Прав е Хобита, такива псевдомасовки, които да покажат, че сме уж единни са безсмислени. Искрената искреност е когато на 6-та ракия и мезе от салам върху вестник, разни типове с изцъклени очи рИвЪт: "Стоичков - президент!" Ей това е BG-искреността. За огромно съжаление!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894509
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол