Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 17:16 - Кратък репортаж, както обещах:
Автор: thehobbit Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5259 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2007 18:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
1. Каварна. Ужасно село - явно рок концертите не са достатъчни, за да се развие районът. Ще видим как ще се отразят голф игрищата (на мен цялата голф-истерия ми е малко смешна - трудно ми е да си представя Каварна и Ихтиман като голф центрове на света, напомня ми за "столицата" Васюки от "Дванадесетте стола"... ).

Засега ми се струва, че The Metal Mayor of Kavarna, или просто колегата Цонко, е един обикновен палячо. То ще си покаже. Напъните за застрояване на пристанищния район с някави Ж.К.-та, подобни на Дианабад, не ме изпълва с възхищение, а не забелязвам и инвеститорски интерес към кирливата двайсет метрова плажна ивица, на която група роми си миеха конете...
Ето го и Цонко:

image

Хубавец ...


2. Heaven " n " Hell, или просто Black Sabbath с Ronnie James Dio. Toва е вече друга бира. Забележително... Жалко само, че нямаше много публика. Забележителен концерт - чист звук, феноменален глас на 65 (!!!) годишния великан на хард музиката, прекрасни песни. Изпълнението на самата песен  Heaven " n " Hell беше зашеметяващо, в нов аранжимент, по-добър от оригинала. Абе кажи му Дио и няма нужда да го хвалиш повече...

3. Motorhead или другият полюс на настроението. Скапано изпълнение, не можеш да разбереш коя песен пеят. Оня с мустаците явно беше препил сериозно, дори за неговите стандарти. Напих се и аз от скука, няма какво да коментирам повече.

4. Manowar. Никога не е била любимата ми група, но това май беше любимият ми концерт (а почти не съм пропускал...) - три часа и кусур жесток хеви метал, 29 песни, страхотно шоу. Накрая се чувствах помлян от умора, не знам за самите музиканти.
Да не пропусна - страхотна подгряваща банда - HollyHell, май от Унгария. Женски вокал (по принцип не си падам) със супер глас, и забележително дуетно изпълнение на Phantom of the Opera с вокала на Manowar - Eric Adams.
Oбещаха пак да дойдат, и аз пак ще отида.

Малко импресия (то с телефон истински снимки не се правят):

image

image

image


5. Мидена ферма "Дълбока". Мога да прекарам часове там, а може би и дни. В интерес на истината, обслужването е много бавно, та е добре да ти се харесва мястото...
Чудесна храна, разумни цени, фантастична природа.
image

Блестящо доказателство, че пари (и то добри пари) могат да се правят и без да се бастисва природата.

Като казах природата, явно ще си говорим за Южното Черноморие. В продължението...

И да не забравя: Спасете Странджа, ей!


Тагове:   репортаж,   както,   обещах,


Гласувай:
0



1. monologa - БРАВО!
04.07.2007 17:55
И за репортажа и за Странджа!
цитирай
2. mirchev - ...
04.07.2007 18:22
Определянето на град Каварна като "ужасно село" говори доста за манталитета на автора.
Винаги са ме забавлявали личности, които са малко "над нещата" и мирогледът им е като на млад сноб, израсъл на "жълтите павета".
цитирай
3. tessy - не знам
04.07.2007 19:52
на какво се дължат наблюденията ти за Каварна, но аз лично смятам, че Цанко постигна много за тези години. Каварна дължи много на него. Може би не знаеш каква бе Каварна преди да стане той кмет.
Това не те оправдава, не оправдава и това :"просто колегата Цонко, е един обикновен палячо".
цитирай
4. hip69 - ~~~Грозното пате~~~
04.07.2007 20:26
господин "знам много и са исказвам имфилигентну", искам да ви кажа, че представа нЯмате ква беше Каварна, каква е в момента и какво е направил Цонко Цонев за този град (който ас с най добри чувства наричам Big село).... не са исказвайте по теми, които са на 500км и кусур от вас...
Колкото до концерта на Heaven 'n' Hell, ас сЪм по фпечетлена от Iommi, но тфа си е мое лично мнение... не спорЯ с вас....
И още нещо... пропуснахте да отбележитею, че Manowar изпЪлниха химна на Република БЪлгариЯ...
цитирай
5. nik666 - хм
04.07.2007 21:08
странно детинска критика към един успешен кмет ...
цитирай
6. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
04.07.2007 21:41
Изпълниха го при това на Български език.
Относно Phantom of the Opera - те винаги я пеят с мацката заедно на концертите, така че няма нищо изненадващо.
Някой водят Holyhell като дъщерна група на Manowar имайки предвид участието на бившият барабанист на Manowar, Rhino, в групата, както и факта, че Джоуи ДеМайо им е продуцент. А самата група е от Щатите.
Относно плоският ти коментар за Каварна и кмета и...те другите вече ти го казаха...
цитирай
7. sparhawk - Аз също смятам
04.07.2007 21:54
че Цонко е успешен кмет и доказателство за това са концертите. Не бива да се оплюва всеки кмет, който не е от светата десница. Именно такъв манталитет отвращава хората.
цитирай
8. sis - Хобит,
05.07.2007 09:37
когато ти направиш едно село синоним на концерт. Тогава ще имаш право да говориш така.

Невероятно очарована останах, когато на всеки, на когото кажа: "Отивам в Каварна.", и отсраща ми отговаряха: "На концерт ли?". Няма какво да говорим повече.

Органицазията за предвижването до Камен бряг беше много добра. На всяко кръстовище - полицай. Една кола не беше спряна за рушвет. В 4 ч. сутринта. !!! Това нали се сещаш, че не си го организирал ти.


Manowar бяха върха!
:):):):):)
цитирай
9. анонимен - mnogo lo6o ka4estvo tez snimki na ...
05.07.2007 11:47
mnogo lo6o ka4estvo tez snimki na scenata bre.po-dobre ni6to otkolko razmazanici
цитирай
10. thehobbit - Хехе
05.07.2007 12:00
... не съм очаквал всички да споделят мнението ми за г-на Цонев. Много от близките ми приятели също не го споделят.

Все пак аз не съм много критичен - има още доста да се види в развитието на района, предстои му още един (поне) сигурен мандат. Надявам се да е успешен - аз нямам нищо против човека, освен прекалените легенди, на които сам е повярвал.
цитирай
11. mirchev - ...
05.07.2007 12:04
Между критичност и простащина в изказа има голяма разлика...
цитирай
12. thehobbit - За Каварна преди и след "успешния" Цонко
05.07.2007 12:04
Напротив - познавам Каварна и района от времето, когато Цонко беше шеф на СДС в града, че и от преди това.

И именно за това казвам - за мнозинството Каварненци се е променило малко, много малко. Продажбата на наследствени земи не е голяма победа - всички го правят ( в т.ч. и моето семейство) поради липса на друг изход или от глупост. Това е обедняване, не забогатяване.

За "успешнстта" - този етикет е проклятие в България. В различни периоди наричаха успешни Софиянски, Киро Йорданов, Чомака, Румен Петков (!!! - него най-много) в Плевен.

И преди десет години, когато някой мислещ човек кажеше, че Софиянски НЕ Е успешен кмет а крадец с добра маркетинг стратегия и връзки в мутренски медии, го наричаха "комунист" - помните ли?
цитирай
13. thehobbit - До sparhwak
05.07.2007 12:08
Обратното - Цонко Е от "светата десница", шефът на общинския съвет в Каварна е от ДСБ, всички десни партии се надпреварват да му се подмазват.

Именно това ме дразни - някакъв медиен герой прави рок концерти. А съгражданите му след 20 години ще ядат голф игрища...

Пак казвам - дано не съм прав, но аз това видях. А концертите все си ми харесаха.
цитирай
14. thehobbit - Mirchev,
05.07.2007 12:35
... според мен да се наричат нещата с истинските им имена публично не е простащина. Така съм го видял, така - написал. 1 към 1. Никой не е длъжен да ми споделя мнението.

За "манталитета" и за това как и къде съм израсъл... винаги ми е забавен и на мен този коментар, много забавен. Който ме познава, знае и защо:)

Интересно ми всичките ценители на северното Черноморие какво ще говорите, когато Ж.К.-тата покрият първата линия и самосвалите засипят заливите с пясък...
цитирай
15. mirchev - @thehobbit
05.07.2007 13:14
... така е - да се наричат нещата с истинските им имена (според теб) може и да не е простащина. Но начинът, по който го правиш в никакъв случай не бих го нарекъл критика.
Аз къде си израсъл не коментирам - коментирам мирогледа ти, във връзка с конкретния постинг и това, което сам си написал.
цитирай
16. thehobbit - Добре де, разбрахме се :)
05.07.2007 14:34
иначе съм израсъл на "жълтите павета", почти. Въпросът е, че мнозина имат изключително превратна представа за района на "жълтите павета" през 80-те, но това е отделна тема, по която отдавна съм обещал един постинг, ама все не стига време - не е "актуална"...
цитирай
17. ivoberov - Прочут музикант изпълнил бълга...
06.07.2007 00:58
Прочут музикант изпълнил българския химн.
Радост голяма.
Кук подхвърлил на туземците огледалца.
Пак радост
цитирай
18. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
06.07.2007 01:57
Иво...може да не е кой знае какво...но с това изпълнение на българският химн, те ще направят България с пъти по известна по целият свят...С пъти повече отколкото която и да е партия или туристическа фирма. Знаеш ли- вчера се запознах с едни метъли тук в Испания, англичанчета момчетата. Пуснах им изпълнението на Manowar на телефона.. на другият ден ми обясниха, че вече знаят къде е България, дори бяха попрочели малко от нейната история. Идея нямам къде са търсили и чели, но си бяха направили труда момчетата. А знаеш ли- за тях работят 5 българи- единият вече над година. И те никога не са се заинтересували къде е аджеба тая България...Докато не чуха една легендарна група да пее химна и...Изводите всеки сам си прави, аз моите не искам да ви ги натрапвам...Те така или иначе ще бъдат отблъснати от капаците, които сами сте си поставили.
цитирай
19. thehobbit - Самотният войн
06.07.2007 11:39
... не знам къде ги видя капаците - ти пишеш интересни и смислени неща. За такива като теб кепенци нямам:)
цитирай
20. анонимен - SAMOTNIQT_VOIN
06.07.2007 22:16
М Хобит в случая не визирах теб, а някои от хората постващи мнения.За мнението ти за Каварна и кмета Цонко най- малкото не мога да дам коментар, защото не съм бил в Каварна преди за да знам как е. Това което отбелязах, че коментара ти за тях е плосък- не съм съвсем прав, може би защото го писах под влияние на емоциите. Но наистина си писал малко прекалено директно, нещо което много хора смятат за простащина и понякога е вярно.Всичко зависи знаеш от компанията която си в момента, защото простащина- това е едно адски разтегливо понятие. Няма точно определение за него извън разбирането на съответният човек.
А иначе за снимките- който иска по хубави да е внесъл фотоапарат или камера и да е снимал.
цитирай
21. анонимен - Аз съм антифен на Цонко
07.07.2007 08:00
Този е един от най-големите бандити по морето, дори по-голям от Петко Арнаудов. За разлика от последния, обаче е доста по-хитър и си създава добър медиен имидж, благодарение на концертите. Помага му и това, че е адвокат, макар че от време на време му играе и лоша услуга. Цонко е свързан с ТИМ, на които е раздал хиляди парцели. Той унищожи с безсмислени и невъзможни (няма там вода) голф-игрища уникална растителност. Той разреши ветрогенераторни паркове в степите,той стои зад невероятно мегаломански и разрушителни идеи за писти на формула 1, гигантски арабски хотели на Калиакра (Ажур дел Мар). И не най-накрая, той е автор на изцепки от рода на "учените (сред които е и моя милост) са се промъквали тайно в моята община", "от Каварна до Тюленово няма нито една птица" и не на последно място опитът му да подкупи БАН (заедно с областния управител на Добрич) за да му изготвят "експертиза",че там няма биологично разнообразие (а това е едно от най-богатите на редки растения и животни място в България). Смятам че "царуването" на този човек е пагубно и за туризма на Каварна, защото той унищожи наистина уникалното за Каварна за да създава голф-игрища, ветрогенератори и ваканционни селища, които нямат инфраструктура. Огромните комплекси в степите ще концентрират купувачи на имоти там (ако изобщо някой дойде, като няма вода) и никакъв малък семеен бизнес не може да се развива, а потенциал има. Аз лично през 2001 г. водих там немски туристи, които бяха смаяни от богатата природа там. Последната му изцепка (идва от адвокатската му закалка) е да съди учените,че излъгали че в общината му има птици и растения. Нарушаването на свободата научната мисъл е антиконституционна. Дори и концертите му за мен са странни - кани такива групи, които си мечтал от детството. За това ли е един кметски мандат - да осъществиш детските си мечти! Не знам как е за каварненци (макар че чух някои неща), но за мен, колкото по-малко такива кметове-грандомани и мафиоти има , толкова по-добре за България. Примерът по-горе за Румен Петков беше много удачен. Хора, не се водете по това, че организира концерти на групи, които ви харесват, не го прави за вас, а за егото си. Подходът е неправилен, можеше да бъде фен на операта - и тогава Каварна щеше да става "Ла скала" ли. Ами ако като малък много са го впечатлили "Приказки от хиляда и една нощ" - не само "Ажур дел Мар", ами джамии,минарета, камили ли трябваше да има в Каварна.
цитирай
22. thehobbit - ٍٍСамотен войн,
07.07.2007 18:13
аз винаги пиша директно:). Навлякъл съм си доста нападки заради този стил, но ми е писнало от евфемизми и елегантни намеци, в които иначе съм голЕм талант.

Анонимен #21 - доста си близо до моето мнение, само че явно знаеш повече от мен ...
цитирай
23. greenpower - Ано 21 - шест!
07.07.2007 20:23
Няма нищо излишно или грешно.
цитирай
24. анонимен - Аз съм 21
07.07.2007 21:08
Вижте тук на страница 8, всичко вече е post mortem
http://www.greenbalkans.org/documents/buletin/buletin_16_bg.pdf
Цонко няма да спре, ако не помогнем (кой с каквото може) на каварненци да го изметат. В Българево половината село се подписа против ветрогенераторните му паркове (общо 600 човека), и той заплавашваше организаторите, обяви подписката за фалшива и т.н. а размахваше подписката против Натура 2000 с 300 подписа. Той се вживява, като местен феодал, ужасен е!
цитирай
25. koker - Привет
25.07.2007 15:34
Жалко, че не се засякохме и на мидената ферма, както се случи на концерта на Меноар ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892546
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол