Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2006 18:13 - Защо подкрепям кандидатурата на г-н Беронов
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 4419 Коментари: 10 Гласове:
0



Не ... 

Не просто защото е "дясна" или "единна". Първото, общо взето, ме интересува колкото второто - доста слабо. 
Правомощията на президента не позволяват той да е много "ляв" или много "десен". 

Не просто защото е алтернатива на Първанов. Безспорно, втори мандат на този мухльо, нови пет години за агент Гоце ... Това е най-малкото унизително, срамна работа. 
Но борбата с личния срам не бива да бъде основна политическа мотивация. Мога да изреждам с часове аргументи против кандидатурата на Догановия шофьор в политиката. 

Но не това е целта на този блог. 

Тук споделям аргументите си да гласувам ЗА кандидата Неделчо Беронов, при това - и непременно - още на ПЪРВИ ТУР на изборите. 

А те са ясни и силни: 


1. Неделчо Беронов има нещо много рядко в днешна България - ДОСТОЙНСТВО. Дефицит. Като бананите по времето, когато Гоце работеше в Института по история на БКП. 

Президентът олицетворява единството на Българската нация. Повечето от неговите правомощия са символични и не представляват упражняване на държавната власт. АЗ искам България да бъде олицетворявана от един почтен и достоен човек. 

2. Неделчо Беронов е великолепно подготвен за основните правомощия на Президента: 
Да налага вето на нескопосани закони, да назначава съдии в Конституционния съд, да сезира КС, когато мнозинството на Тройната коалиция наруши Конституцията. 

3. Неделчо Беронов е на сериозна възраст. (Да, правилно мем разбрахте - това е ПРЕДИМСТВО). 

На тези години г-н Беронов не ламти за власт, не се стреми да узурпира чужди правомощия, не е подвластен на елементарна алчност. 

Той отговаря пред съвестта си и пред Бога.
4. Неделчо Беронов беше номиниран след дълги и ожесточени дискусии, които ангажираха хиляди хора - от лидерите на партиите от десницата до нашите свади в "петъчния" бар. 

ТОВА Е ПОЛИТИКА НА СВЕТЛО vs. ПОЛИТИКАТА НА ТЪМНО, олицетворена от Гоце Първанов - мухльото-узурпатор, безотговорният родител на Тройната коалиция, зачената по влажните явочни квартири на ДС.


Тагове:   кандидатурата,


Гласувай:
0



1. ista - бе, аз и да можех, нямам никакво ж...
30.09.2006 15:48
бе, аз и да можех, нямаше да гласувам. но така и така никога не бих гласувала за този движещ се на батериики потенциален президент!
цитирай
2. анонимен - РЕЙГЪН И АДЕНАУЕР
30.09.2006 16:35
бяха на подобна възраст, а разказаха играта на комунистите. Аденауер вдигна Германия след катастрофата след войната и беше архитекта на днешния Европейски съюз.
Има и нещо друго: г-н Беронов олицетворява връзката на миналото, когато в България са били уважавани традиционните християнски ценности, родителите и дедите ни са имали чувство за национално достойнство. В този момент на нравствена разруха и повсеместна чалга и простащина е крайно наложително отпред да застане един достоен човек- със здрави морални принципи и уважение към българското общество. Нека се преброим - кои сме за човешката нравственост и кои -за чалгата с биг-брадъри, сървайвъри, атакаджии, и всички останали помии.
В.Бешков.
цитирай
3. ista - уважаеми Анонимен, ако си мислите, ...
30.09.2006 16:54
уважаеми Анонимен, ако си мислите, че този човек може да оправи държавата ни жестоко се лъжете. никой не може. да не говорим пък за членството ни в ЕС... просто всичко върви от зле към по-зле. както е казал народа - "от трън, та на глог". няма начин. но проблема е, че ние сме заседнали тук, обречени сме да седим на тези географски ширини и да страдаме докато не се осъзнаем.
честно да си кажа, не ми пука кой ще е президент. даже бих се зарадвала, ако стане Азис, както се беше засилил за депутат. тогава вече ще си проличи колко сме зле.
цитирай
4. анонимен - Уважаема иста,
30.09.2006 21:34
наистина, ако мислите че ЕДИН (който и да е) може да оправи народ и държава (в пряк и преносен смисъл), значи сте много, много наивна. Времето на илюзиите за краля-слънце, фюрера, бащата на народите Сталин, председателя Мао, нашенското подобие Симеон,както и новоизлюпеното фюрерче от ДС Волен Сидеров отдавна е минало. Останали са такива диктатори в Африка, Латинска Америка, Куба, Северна Корея, Либия... Дали там хората живеят добре и дали се чувствуват свободни?
Нормалните и цивилизовани хора по света се грижат сами са себе си и се справят (а не ги ОПРАВЯТ). Това, което изискват от политиците си е да им създадат ред и сигурност за битието им. А за това Н. Беронов може да допринесе. Доказал го е с дългогодишната си работа като юрист. А аз вярвам и давам доверието си на хора, които са доказали на практика какво могат. Беронов е юрист по образование и професия, корифей в конституционното право. Какъв е Първанов? Специалист по история на БКП... Какво образование има Волен Сидеров?
А ако се радвате, ако Азис стане президент (ужас!!!), значи няма да се разберем по никой от горните въпроси - национално достойство, национална принадлежност, идеали...
В. Бешков
Подписвам се с името си, не съм анонимен, като Вас.
цитирай
5. ista - първо, драги ми г-н Бешков, не съм ...
30.09.2006 23:29
първо, драги ми г-н Бешков, не съм анонимна. достатъчно е да мръднете малко мишката на личния си компютър и да погледнете в блога и профила ми. второ, няма никакъв смисъл да водим този ненужен дебат и то по Интернет. явно е, че Вие сте привърженик точно на този кандидат президент. също така е очевидно, че аз имам друга политическа ориентация (макар и само на 16 години). за многоуважавания Волен Сидеров нямам какво да кажа. за мен той е един наивник и шут. както и да е.
само едно ще кажа, което може да Ви се стори много далеч от темата, но за мен, в моя свят, не е така. дори и да си завършил висше образование и да си практикувал професията си дълги години, това не те прави спциалист. пример давам с една от "модерните" професии, а именно журналистиката. всъщност много от въпросните журналисти не са завършили висшето си образование като такива. но както и да е. желая Ви приятна предизборна кампания и дано някой ден осъзнаете какво точно искате от живота! светлина и радост Ви пожелавам!
цитирай
6. анонимен - Драга ми иста,
01.10.2006 09:32
приятно ми беше да се запознаем, макар и виртуално. Краткият ни диалог ще ми бъде от голяма полза, за да осъзная какъв е смисълът на живота ми. Сърдечно Ви благодаря!
Ваш, ВБ
цитирай
7. анонимен - Уважаема г-це ista,
06.10.2006 15:45
Ако си мислите, че Азис може да Ви оправи, опасявам се, че жестоко се лъжете :-)
Поздрави, г-н ШестМастиков
цитирай
8. ista - г-н ШестМастиков,
06.10.2006 15:56
искрено уважавам Вашето мнение... но мисля, че не сте ме разбрали правилно. и аз казвам същото - той не може да ни оправи... не защото е Азис, а просто защото нас никой не можа де ни оправи. но най-добре да не се излагаме...
цитирай
9. анонимен - Именно! Беронов излъчва достойнство!
19.10.2006 16:30
Тази рядко срещана особеност днес у нас е толкова ценна, че дори това да беше единственото му качество, щах да го подкрепя без колебание.
Но неговата образованост, юридическа компетентност и опит като конституционен съдия, както и ерудицията му го превръщат в идеален кандидат за президент.
Най-после, на фона на жалкия начин, по който влизаме в Европейския съюз, предвождани от креслива агитка откровени негодници, нека имаме поне една ярка проява на гражданска съвест и политическа зрялост!
Да направим един свестен избор - Беронов да бъде президент.
цитирай
10. анонимен - На кого да задам въпросите драги ми ...
21.10.2006 22:50
На кого да задам въпросите драги ??? Не можах да открия къде г-н Беронов отговаря?????

# Благовест Илиев:
Събота, 21 Октомври 2006, 22:22.

Няма да гласувам , защото това което направиха хората , които Ви издигнаха , беше нещо по-лошо и от една кръчмарска свада!!!!
В Медиапоол си зададох въпросите , но така и не се намери кой да ми отговори!!!
Въпросите бяха следните , дано имате ВИЕ кураж госпожо да ми отговорите:
1. Защо истината за агент Гоце , излиза чак сега след като за нея се знаеше още през 1997 г. Направих справка с едно приятелче юрист и той ми каза , че нищо не е пречило на П.Стоянов ,както извади смехориите за Б.Бонев така и да извади истината за агент Гоце???????
2. Така и не видях , по подробна биография на г-н Беронов-например , кога е станал председател на Окръжният арбитаж на Варна?
3.Попитах дали ще се направи справка в ЩАЗИ за съпругата на г-н Беронов?
4.Защо беше нужна тая беззъба дискусия на Беронов с Първанов , и тия фраптиращи грешки на Беронов относно 1959 год., при положение че Първанов е роден 1957 г. и т.н.
5.За Вас попитах дали ДС Вие е купила обувките?Така де тъй и тъй съм в невидение кое как е ???
6. Защо поне с останалите кандидати не направихте НОН СТОП дискусии , и така да се Види фраптиращото отсъствие на Първанов????
7.Защо тръгнахте по тактиката на Първанов с минимално участи на диспути??????
8.,9., и т.н. много са ЗАЩО???? Ако мислите ,че като зрители сме по-слаби от западняците които с кеф гледат шоуто ИЗБОРИ - не се сърдите , че при тая скука привръжениците на БСП са твърдо на 20 % и нагори!!!!
Ваш негласувал привръженик
Благовест Илиев
София
кв.Х.Димитър
Извинявайте за някоя и друга правописна грешка , огняр съм не машинописка !!!!!!
Бъдете здрава и следващият път , прочетете поне как Рейгън и Клинтън прави избори !!!! Гледал съм ги три-четири пъти и сценарият ми стана ясен , както и КОЙ-КОЙ Е В ЕКИПА!!!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892675
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол