Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2006 16:10 - "Удавницата" и плъховете
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 1980 Коментари: 2 Гласове:
0



"Разкрачена небрежно, като жена продажна / с корем от газове надут, от пот и лиги влажна ..." 

Извинявам се за хммм ... експресивния изказ, но той не е мой, а на Шарл Бодлер (ако не се лъжа)  - "Удавницата". 

"Ние ще сме партия, ориентирана към център-дясното пространство, но ще бъдем отворени и към център-лявото пространство, обясни още зам.-кметът." 

Извинявам се за тази глупост, но тя също не е моя, а на Цецо-с-Прякора, заместник кмет на т.нар. Столица на т.нар. Република и нещо като портативен интелект на нещо духовния лидер на все-още-не-съвсем-Партията ГЕРБ.  

Друг въпрос е колко аджеба трябва си тъп, за ей този да ти е помощник в мисленето: image

Същественото в случая е именно небрежността, с която новата "продажна жена" на българската политика - т.нар. партия ГЕРБ - протяга стъпалцата си, за да погъделичка всеки  крак под масата на умилното семейно тържество  на политическия ни елит. Доста показателно е, че нашенските политически (нека този път си го кажем направо) курви се стремат към образа на достойни и почтени мъже... 

Цитатът на Бодлер ми влезе в главата неканен, със засилка, веднага щом прочетох думите на Цецо-с-Прякора. Има нещо доста правдоподобно в това сравнение - привидно внушителният плавателен съд ГЕРБ се дуржи тъй уверено над водата по същите причини, по които плава и тялото на клетата удавница - гнилостните обществени процеси създават въглеводородни газове, които изкарват мърша на повърхността... съвсем не за сефте. 

В последните седмици значителни групи десни плъхове се пренасочват от потъващия кораб на "старата десница" към апетитно подутото и гордо полюшкващо се туловище на повърхността. 

Доста ще смърди, като се пукне...



Гласувай:
0



1. sevda - прекрасно сравнение! Очаквам с...
23.11.2006 18:57
прекрасно сравнение! Очаквам скорошно спраскване в резултат на поредното пренадуване в навечерието на поредните избори на въпросното безсъдържателно балонообразно
цитирай
2. thehobbit - Следизборно
24.11.2006 13:13
... ще е спраскването, за съжаление:(, както обикновено...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 896715
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол