Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2007 15:26 - Честито членство в ЕС, но
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 2441 Коментари: 10 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

... съвсем не виждам повод да поздравявам "всички българи"

Боя се, че не всички българи са допринасяли за това членство и съвсем не всички са подкрепяли политики и практики, които в крайна сметка доведоха до илюминациите от първи януари. 

Не мога да не споделя мнението на Gantree... и дори да добавя нещо. 

Безспорно е, че се чувствам горд. Но надали съм горд, че съм българин, защото България е влязла в ЕС. Това просто ме прави щастлив ... 

А се гордея, че принадлежа към онова малцинство от българските граждани, което винаги е поддържало интеграцията в ЕС, поддържало е и трудните аспекти на тази интеграция, и тежките мерки, и проблемните решения, а не само "Аз по принцип съм за ЕС" - това не значи НИЩО. 

Тук ще пусна една картинка, която ми попадна вчера. Тя много добре изяснява позицията ми: 
image

image

Не смятам да обяснявам защо публикувам тези изрезки. Кой разбрал - разбрал. 

Но ще цитирам мои думи от деня на поканата за членство в НАТО - преди повече от четири години. Тогава - ще забележете - бях доста по-емоционален на политически теми. 

С времето и пораженията запонах да гледам философски:))) 

 " Здравейте и ЧЕСТИТО!

Колкото и да преполагахме, колкото и да бяхме сигурни, чак днес можем да го кажем - ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ПОСТОЯННО И НЕУМОРНО РАБОТИХА И ГЛАСУВАХА ЗА ДА ДОЙДЕ ПОКАНАТА / а те съвсем не са много!!!/

Днес всички ние започваме нова и съвсем различна битка - битка за която само сме мечтали да водим... Вече не се борим с призраците на комунизма, нито с ЯВНИТЕ попълзновения на Азиатския департамент в Москва да присъедини Балканите към подведомствения си континент. Днес завършва 124 годишната борба на България за независимост и достойнство, борба, в която - за огромно съжаление - повечето българи бяха или несъпричастни, или направо на страната на Азия...
Днес едно историческо малцинство от българската нация постигна умопомрачителна победа - нека сме има няма 8%,  ...................................................  нека сме мръсна дума в устите на ленивците и мерзавците - направихме го за тях - всеки от нас може да живее и успява във всяка цивилизована страна - а те не.

Но на темата - от утре започва борбата за истинско, цивилизовано и подчинено на поне елементарни културни норми общество... НАТО е всичко освен панацея, и мнозина от боклуците, които сега се кичат с наградата за чужди усилия, жертви и стремежи, искат да бъдем съюзници на Запада САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ГАРАНЦИЯ НА СВОИТЕ НЕЧИСТОПЛЪТНИ ИНТЕРЕСИ.

От тук до справедливото и културно общество пътят е безкрайно по-дълъг, по-труден и по-несигурен. По него пак искаме да вървим само ние - същите 8%. И пак ще влачим на гръб противниците си.

... Време е да кажем - няма "дясно пространство", няма дрън дрън ярини - има ясна граница между тези, които искат развита европейска България и всички останали... Тук само ние имаме кауза, само ние имаме национална идея - и е така от 1878 та до днес. Утре това ще е още по-важно! "  

Не знам защо съм се спрял на 8% като представители на реформистктоо малцинство през 2002. Сега това е по-вярно от тогава :(




Гласувай:
0



1. gantree - :)
03.01.2007 15:34
обичай ближния си, приятелю :)
тоест - защо да не го поздравиш с присъединяването ни към ЕС - втч. и онези малцина, дето им се вкисват физиономиите от това.

п.п. утре вечер сме "на бира" по въпроса :) ще ми бъде много драго да те видя, на останалите - също, сигурен съм;
цитирай
2. thehobbit - Ама аз всички обичам ...
03.01.2007 15:41
... но ако някой е смятал, че за него Голф-ІІ е по-важен от влизането в ЕС, позволявам си да му честитя именно колата ...

Не виждам нито смисъл, нито някаква опора в това шестнайсет години да обясняваш, че не се интересуваш от политика, да врякаш до небето при всяко необходимо за интеграцията решение, да дрънкаш наляво и надясно простотии от типа "Ще ни спрат шкембе-чорбата"...

... и накрая да изпаднеш в дива радост, че страната ти е влязла в ЕС въпреки теб, че и да ти го честитят отгоре на всичко...
цитирай
3. estrella - 20 години
03.01.2007 15:46
мисля, ще са необходими за смяна на манталитета. thehobbit, като никога съм съгласна с теб напълно:)

Честито членство:)
цитирай
4. thehobbit - Здравей estrella
03.01.2007 15:58
... аз пък доста често съм съгласен с неща, които пишеш.

Но манталитета ... не вярвам той да върви по някаква предначертана възходяща линия - като качеството на живота при социализЪма... не.

Манталитетът на едни е отдавна "сменен", на други наистина ще се променя. На трети - не вярвам.

Честито и на теб - останалото е усилие, което зависи от всеки от нас ...
цитирай
5. raddy - Хоббит, м...... им ;-)
03.01.2007 18:49
Въпреки че успяхме "въпреки"...важното е че успяхме, нали така?!
Пък и на много, макар и по-късничко им дойде акъла, все пак. Други пък, уж го имаха, ама някък си попътно го изтърваха ;-)

Иначе честито на тебе!
цитирай
6. thehobbit - Важното е, че успяхме
03.01.2007 23:04
... прав си, Ради.

Но пътят започва оттук, а аз напомням две неща - първо, че неискреното празненство на червенеещата олигархия е билет за задните редове и

второ, че по този - новия, европейски - път отново мнозинството ще е против всяка смела реформаторска мярка, че отново реформаторите ще бъдат заклеймявани и оплювани, а хора, които са запъвали като магаре на мост, ще обират лаврите.

Това не е страшно - нормално е. Но е лошо, ако не се оценява ...
цитирай
7. tsbotev - Честито, thehobbit,
04.01.2007 00:40
По-важното е, че тези, които искахме България да избере този път, успяхме. Другото ще го преглътнем и ще продължим напред. Лошото е, че пак същите хора ще трябва да показват пътя. И да остават дълго време неразбрани. А когато ни разберат, пак ще станем лоши. Съдба!
Да сме живи и здрави да чуем какво ще говорят скептиците след 10 години.
цитирай
8. thehobbit - Честито, tsbotev,
04.01.2007 10:57
тъкмо това имах предвид ...
цитирай
9. анонимен - :) разбира се,
05.01.2007 04:19
не е и нужно да поздравяваш всички българи - още повече, когато част от тях не го искат. защото не са искали и въпросното членство.
цитирай
10. kuromur - Не че искам да те плаша, но като те ...
08.01.2007 12:53
Не че искам да те плаша, но като те сравнявам отпреди 4 години и сега- направо не мога да те позная! Какво е причинило такава промяна в тебе?(Да не си се оженил само, щото ако е това ще обмисля да ставам монах).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894974
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол