Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2007 19:51 - Коалиция "от български тип" в Сърбия ???
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 1676 Коментари: 6 Гласове:
0



Днес вестник "Труд" (с извинение) публикува обширна статия, в която се твърди, че в Сърбия се оформя "тройна коалиция от български тип". 

Става дума за евнтуална коалиция между ДП, ДПС на Кущуница и либералните реформатори от Г-17. 

Не е нужно да си голям спец по сръбска политика (и аз не съм), за да оцениш това твърдение като манипулативна глупост или дори нахална лъжа. 

Напълно естествена е коалицията между три категорично реформистки партии, и трите наследници на "старата" опозиция против Милошевич, и трите съставени от противници на кървавите войни на диктатора и на етническите му и религиозни престъпления. 

Нищо общо няма с нашия съюз между наследника на БКП и личната партия на бившия монарх (прочее добре гарнирана с червени мутри и куки), а за капак - партия на пострадалия от етническата чистка   на комунистите (предвестник на Милошевич и неговите престъпления) турски етнос. 

Съюзът на реформатори в Сърбия няма принципно нищо общо със съюза на доминирани от стари куки и "нова" мафия защитници на статуквото в България ... 

А това, че ДП се определя (отскоро) като лява партия, само потвърждава тезата ми, че да си "десен" не е необходимо условие, за да си против олигархията, за да си за реформи.



Тагове:   Сърбия,


Гласувай:
0



1. gantree - ^^
23.01.2007 22:45
левичарите са крадци и разбойници навсякъде по света, Радане; те не са "реформатори", и Сърбия няма да бъде никакво изключение от това.
цитирай
2. thehobbit - Не съм съгласен, Gan
24.01.2007 14:51
"Левичари", в смисъла, в който се използват думите Leftist на английски и Gauchist на френски - да това са крайни комуняги, анархисти и пр. пасмина, които са обикновено мошеници и/или неуравновесени типове.

Но политиците от левия център съвсем не са всичките от типа на Шрьодер (като азбучен пример на мошеник, некадърник и популист).

И хората на Тадич в Сърбия са прекрасно потвърждение на думите ми. Но има много свестни политици на левия център по света, излишно е да изреждам...
цитирай
3. gantree - о, не
24.01.2007 17:29
моля ти се, нека да не говорим за блъсканицата "в центъра"; не ми понасят такива хора, които имат в образния смисъл на думата по една лява и по една дясна ръка, за всеки от случаите.
В Сърбия имаше един реформатор, и мутрите го убиха. Тадич, Кощуница ... зарежи. Слава Богу, че поне Драшкович се оттече в канализацията.
цитирай
4. thehobbit - "Центъра" в политиката
24.01.2007 17:32
... не е мошеникът Сакс Кобург унд Готта, gantree :)

В гугъла на "centrist" ще намериш - като типичен пример - изключително достоен и интелигентен човек и политик - сенатора Макейн.
цитирай
5. gantree - виж ...
24.01.2007 18:02
виж, приятелю, гледаме от различни височинки на тази "хоризонтала", знаеш това; всичко, що е вляво от мен (от моите ценности, от моите позиции) е ляво за мен; няма гугъл, няма дявол, това са "други" очи; аз, като човек простичък, гледам по този простичък начин и не ща да заоравам из пространството, гледайки на тази "хоризонтала" през други (чужди) очи;
цитирай
6. sparhawk - кощуница
29.01.2007 20:21
може и да стане ортак с комунягите и ненормалните патриотари. Не може да се разчита на него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 897073
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол