Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2007 17:41 - Изселниците са уседнали, или La Comedia e finitta
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 1092 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.02.2007 18:09


" ... Днес със 175 гласа "за", 16 "против" и петима въздържали се и без разисквания парламентът гласува, че "живял постоянно 3 месеца в страната или друга държава от ЕС е всеки български гражданин, който има постоянен и настоящ адрес в България или адрес на пребиваване в друга държава от ЕС най-малко 60 дни от последните три месеца преди вота ... ".

Изядохме жабите... 

Перфектна комедия, изящно режисирана от Ахмед Доган. Тъжно потракват дървените крачета на безпомощно увисналата на конците марионетка Симеон фон Сакс Кобург унд Готта. 

Всичко си е на мястото: 
- Опозицията и НДСВ са зли шовинисти, готови да потъпчат гражданските права на жертвите на "Възродителния процес". 
- Доган, Данчо Ментата & Со не са сбирщина мошеници, а пазители на правата и свободите, както проповядва уставът на т.нар. партия ДПС...

И все пак: 

" ... Всички останали, които не фигурират в списъците, но искат да упражнят правото си на вот, могат да бъдат дописани в изборния ден, като подпишат декларация, че отговарят на изискването за уседналост... " 

... Уседнал е всеки, който  твърди, че е уседнал. 

"Десните" партии в България упорито опитват "и солта, и тоягите" и така ще бъде, докато се занимават с изселническия вот, който не е техен, вместо с вота на хората, които искат реформи, законност, свобода, стопански просперитет - който би трябвало да е техен. Упражнението с принципа на уседналост е поредното доказателство - опозицията разклати доверието на част от привържениците си, които видяха компромис с конституционни принципи с конюнктурна цел, без да постигне търсения резултат - ограничаване на "изборния туризъм" на ДПС...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 896751
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол