Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.04.2007 18:54 - Не толкова за Христо Ковачки ...
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 5473 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 16.04.2007 18:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ... и дори не толкова за моя любимец селския кмет на София ми е думата. 

Най-малко пък ме интересува кокошкарската сделка между двамата въпросни суеци, при която единият суек продал на другия суек едни въшливи 8 декара за около една пета от цената им. image  (Снимка: единият селянин на гости на другия в сградата на Столична община)
Интересува ме начинът, по който продължава да се управлява Столичната община, както и мълчанието на засегнатите – а именно жителите на столичното село, които ден по ден наблюдаваМЕ как третостепенни селски мутри разрушават града, в който плащаме безбожно скъпо, за да живеем... 

Ta - не е въпросът в осемтях декара – сигурно осемстотин хиляди са вече развъртяни по този начин. Въпросът е друг, и той има поне две страни:   Първата е, че елементарната представа за  почтеност изобщо изключва общуването с хора като Христо Ковачки. Поредният любимец на Столична община (прочее любимец още от времето на Софиянски и Антоан, а дали това време си е отишло ... това тема за нов постинг) има толкова бляскав “record” в бизнеса, че е достатъчно да го пусне човек през Google, за да придобие представа. Все се надявам, че Бай Бойко не проучва участниците в  “публично-частни партньорства” чрез Google, де.     Втората (и по-важна) страна на проблема се върти около самата сделка. Имотът, който  си е купил Ковачки за има-няма 150 Евро/кв.м., бил отреден за озеленяване. И затова не е бил възстановен на собствениците си, съответно – на техните наследници (които простаците наричат с противната дума “реститутки”). Озеленяването е нещо важно, а в столичната кочина – критично важно. И е може би достатъчно основание за отказа от реституция. Но ... познайте дали имотът продължава да е отреден за озеленяване. Познахте ли?   “ ... Интересен факт е, че според новия устройствен план, който влезе в сила на 28 януари 2007 г., теренът на Ковачки вече не е предназначен за градинка, а за жилищно строителство, което още повече вдига  цената му ...”   И тъй, докато Столична община успешно експлоатира естествения конфликт между интересите на собствениците на земя (които искат да строят) и собствениците на постройки (които искат гледка и зеленина), се оказва, че всички сме ... прекарани, казано по-цензурирано.   Хубаво е, че съпругата на г-н Ковачки – фолк звездата Деси – продължава да ни радва с чудните си песни. Например тази:   Екстра гадже искаш ли помни-
ще ти трябват повече пари.
Разбери!
Екстра гадже искаш ли помни-
ще заплащаш всички екстри ти.

Ти не знаеш ли,
че със парите
всичко става,
сбъдват се мечтите.
 

Смисълът на цялата глупост, която съм изписал е, че докато обмисляме дълбокия смисъл в песничката на певицата Деси, в очакване и нас да ни праснат няколко милиона по тиквите, столичното село се превръща в пространство, както многократно ни напомня komitata в блога си, непригодно за живеене и за работа. За такива като нас, които милионите не са  ги праснали по тиквата.    



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - replay
15.05.2007 15:38
какво да пиша.. бачках при тоя извратеняк известно време и се махнах.. знам много добре как стоят нещата... по ирония на съдбата сега бачкам за другия извратеняк.. и това ако не е шибана съдба.. тъпото е, че такива като мен знаят много неща, но няма как да говорят.. живота ми е мил.. единственото дето мога и правя е да нося славата и на двамата надлъж и нашир.. ковача е тъп като гъз.. има няма 200 фирми.. и най-тъпото е, че прави фирми на името на негови служители и после им натрясква на главите милиони задължения.. ебати лудите хора има там, които са съгласни само и само да си запазят работата да имат по няколко предприятиица.. със задължения обикновено.. към нап.. към нои.. а за краденето на данъци - нищо няма да споменавам.. абе всеки лапа.. само такива като мене - не.. такива като мене се кротват и си траят.. и си бачкат за жълти стотинки..
цитирай
2. анонимен - За "Структурата"
07.12.2007 16:06
Такава е ситуацията навсякъде по света. Някъде по силно изразено на други места не чак толкова. През социализма го наричаха "шуробаджанащина" и турците имаха някакъв израз за този бизнес инструмент. Съвременното еврейско наименование е "лоби". Истината е, че колкото ти е по силно лобито, толкова по-добре добре ти върви бизнеса. И на луната да отиде човек същата работа ще е. В нашата родина просто е по-силно изразено и хората не се опитват да се прикриват.
Колкото до фирмите на Ковачки по справка в Апис с около 80. А действителната бройка на юридическите лица в "Структурата" е над 240.
цитирай
3. анонимен - за Христо Ковачки
19.05.2008 20:28
Г-не Ковачки ! ЗИНАЛ си да глътнеш СВЕТА но помни ще ти ПРИСЕДНЕ!!! НЕ ПИПАЙ НАШАТА Р И Л А !!! ТЯ е СВЕЩЕННА !!! Душата ти е ЧЕРНА като на САТАНА !!!
цитирай
4. анонимен - зз
22.05.2008 09:55
моля ви нищо лошо за бате Ицо,аз съм Ивайло Петков и работя в Брикелмоля обадете ми съ на тел 0897985839
цитирай
5. анонимен - трудостроен работник бобов дол
29.08.2008 14:23
г-н ковачки, пиша ви писма но явно те недостигат до вас. всички трудоустроени получават минималната заплата.работят на равно состаналите, в еоод бобов дол има дискриминация на болните хора. не може група пияници да управляват мината.
цитирай
6. анонимен - Hr Kovachki
17.09.2008 18:46
Abe shto go ne duhate
цитирай
7. анонимен - към зз
12.11.2008 22:34
батко за кво да ти се обадя- дупарата ли си продаваш та си разпощолил телефона из нета?
цитирай
8. анонимен - лъжец е христо ковачки
28.07.2009 09:53
караха хората на сила да гласуват иначе ще ли да ги уволнят веднага след изборите отряза заплатите на хората Кога ще го видиме в затвора най после
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894928
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол