Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2007 18:25 - СДС зацикли
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 2769 Коментари: 8 Гласове:
0



... А това   е очаквана, но надали добра новина. Както писах само преди няколко дена, процесите на реформиране на СДС и ориентация към класическия десен либерализъм се оказаха много слаби и повърхностни. 

Не е важно в случая дали аз симпатизирам на идеите на класическия либерализъм, либертарианството и пр. и пр. Важното е, че това е принципна и ценностна идентификация, която привлече към СДС известен брой симпатични и енергични граждани, които сега пак увисват във въздуха.

 

За добро или лошо, това са хора, които нямат път към ДСБ. Слава Богу, още по-малко имат път към групата на Бай Бойко...

 

По тази причина не виждам нищо хубаво в новината за очакваните скандали в СДС. Очаквам “победа” на апаратчиците около Колчаков и Стефан Иванов и активни опити за подмазване и отъркване около крачолите на селския кмет на столицата.

 

Това означава, че нова група реформисти в България ще останат без представителство и най-вероятно няма да гласуват на следващи избори (например местните през есента). Естествено, на теория ДСБ може да  привлече тези граждани. Аз обаче се съмнявам, че ще има особено желание от страна на ДСБ да отправи послание към тях, а и че те ще са готови на драго сърце да се заслушат...

 

Изглежда, че краят на СДС идва. Засега само изглежда, но една постройка, стъпила хем на реформаторски устрем, хем на прогнила дребна олигархия, не може да държи вечно.

 

Лошото е, че засега това не допринася за обединение на реформаторския вот.

 

Засега.

 




Гласувай:
0



1. nio - Мисля че разбираш, че това е битка на ...
30.05.2007 22:55
Мисля че разбираш,че това е битка на живот и смърт за старите апаратчици.
Тезата им да няма обединение с ДСБ,ми звучи като опит да се доведе СДС до състояние при което не може да премине процентната бариера и единствения изход ще е да се изтъргува на Герб.
Естестрвено апаратчиците ще са тези които ще извършат сделката,срещу запазване на местенцата.

Всъщност Герб така е образувана.ББ обикаляше кметовете,а те подсигуряваха другите.Нямам думи просто.

Теоретично е възможно да се обединят и после пак да решат за взаимни действия с ББ.Тогава обаче и хората от ДСБ ще имат глас и ще искат отстраняване на старите апаратчици.В тоя случай
Колчаков си заминава,а вероятно ще бъдат изтеглени още икономисти с либерални възгледи.
Кофти работа.Е затова са се запънали старите муцуни,щото метлата ги чака зад ъгъла:-)
цитирай
2. tsbotev - Приятели,
30.05.2007 23:51
Имам чувството, че четете много медии, особено електронни. Нещата са твърде различни от това, за което говорите. Що се отнася до ДСБ, те не искат обединение, а асимилация. Твърде различно от нормалните взаимоотношения. Някои дори и това не искат. Те са си самодостатъчни.
Хората, обаче, искат силна, обединена десница - автентична, а не политически хермафродити. В такава има място за всички. Но има политици, които дори и без да са явни лидери ще пречат на това.
Сега основният въпрос е кой да приватизира марката СДС. И нищо повече.
До 15 юли ще се убедите в това.
цитирай
3. gantree - :)
31.05.2007 06:56
никой не иска да Ви "асимилира", г-н Ботев; знаете, че хората по default не обичат да си губят времето с глупости
цитирай
4. thehobbit - Доста са различни СДС и ДСБ...
31.05.2007 14:53
... та да има асимилация. Ако някой в ДСБ си мисли, че може да смели лесно СДС в цялост, не си е взел никаква поука от местните избори 2005 и президентските…
цитирай
5. thehobbit - Марката “СДС” не е
31.05.2007 15:01
... особено ценна, ако се съди по продажбите. Идеята за марката е стара концепция на апаратчиците в СДС – иска им се да притежават нещо a priori ценно, което да могат да търгуват.
Истината е, че съветниците на Бай Бойко съвсем не са глупави и ще подхлъзнат тази позиция по познатия модел...

Забавлявам се да гледам борбата на трети, четвърти лидер на СДС с апарата. Всеки идва с подкрепата на този апарат и си тръгва “отвратен” от него, и поредната група гласоподаватели отпада...

Не, г-н Ботев – няма място за всички в автентична десница. Напротив... няма почти за никой.
цитирай
6. thehobbit - Nio,
31.05.2007 15:02
... да, разбирам, че войната е на живот и смърт. Проблемът е, че – притиснати до стената – тези плъхове всеки път печелят...
цитирай
7. nio - Хобит, това че печелят е "н...
01.06.2007 00:33
Хобит,това че печелят е "наследство" от многото натрупани през годините грешки.СДС се сформира като безпринципно сборище от хора които просто не искаха комунистите.Антикомунизма не може да е единствена движеща сила или поне не за дълго време.
Абе много дълго за писане.Трябва да има изчистване и идеология.Това ми е мнението.В противан случай винаги ще е в плен на олигархичните банди които ще наделяват във вътрешнопартийните борби.То добре,ама вече не са само две партии БСП и СДС.Хората имат някакъв дори привиден избор,а и както се видя много не гласуват поради липсата на избор.
Така олигархичните банди се хванаха в собствения си капан,но повлякоха и хора които нямат и капчица вина за сегашното състояние.

Тежка ще е битката и ако реформаторите загубят,губи дясното.
цитирай
8. анонимен - няма ли най-сетне да се преодолее егото
01.06.2007 14:59
Всеки апаратчик в СДС трябва да се жертва най-сетне в името на общото благо. Стига ви толкова :-)

Важи и за ДСБ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894291
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол