Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2007 17:08 - Спокоен поглед към "етническата коалиция" в Кърджали
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 1966 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2007 17:09


"Тази сутрин"  Никито Бареков се разпеняви, че идеята за коалиция против хегемонията на ДПС в Кърджали била едва ли не обявяване на етническа война в региона. Политическо противопоставяне на етнически принцип можело да завърши само с оръжие в ръка.

Честно казано, и за мен - абстрактно погледнато - политически сблъсък с етнически измерения е плашещ и противен.

Но случаят Кърджали надали може да бъде разглеждан чак толкова абстрактно.

Първо, именно ДПС е партията (или групировката???), която прави политика на етнически принцип, в т.ч. и чрез безобразните прийоми на изборния туризъм, които предрешиха изборите в община Кърджали преди 4 години.

Второ, моделът на управление на община Кърджали (пък и на всяка друга, управлявана от ДПС, община) е толкова скандален, че напълно оправдава обединение дори не на етническа, а на обикновена политическа основа. Колкото и да са ми противни върхушките на БСП и НДСВ, това са партии, които смесват политиката с корпоративен стопански модел и разхайтена корупция. Но при ДПС има буквален феодализъм, съчетан с груба политическа, верска и етническа дискриминация.

Противопоставянето на ДПС в неговите "бастиони" е естествена реакция на всеки гражданин, който е пристрастен към най-елементарните правила на демокрацията и правовата държава. Нищо противоестествено няма в обединението на леви и десни, консерватори и реформатори и т.н. срещу един дълбоко корумпиран и по съществото си антидемократичен и нарушаващ правата на човека РЕЖИМ.

Интересно е решението на Бай Бойко и неговата групировка ГЕРБ да не се противопоставят на този режим.

Mоже би селският кмет се е сетил за собственото си прозрение, че "Без ДПС и Доган избори не се печелят!" ???

....................



Гласувай:
0



1. alexanderkolev - Така е
28.06.2007 11:14
Каквото повикало, такова се обадило в Кърджали. А Бойко много рано започна да ги прави тези обратни завои. Интересно дали ще трябва да изкара един мандат като премиер, в колиция с Доган най-верятно, преди да го разберат колко струва.
цитирай
2. kombakova - kombakova
29.06.2007 19:00
Далаверата е толкова голяма, убеждават ни като малоумници,че всички се борят за нашето добро бъдеще!От времето но Жельо не съм гласувала,защото съм отвратена от политиците!Но ако ми поискат съдействието бих гласувала срещу ДПС!Всички са мафиоти но тия са много нагли!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892690
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол