Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2007 18:11 - Спасете СТРАНДЖА!
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 5127 Коментари: 34 Гласове:
0

Последна промяна: 04.07.2007 18:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По дяволите, просто намерете начин да подкрепите тези стотина хлапета, които ни измиват лицата!
Дали в нета, дали като отидете на протестите им...

Дори буквата на закона не е спазена в  решението на ВАС. Нищожна била заповедта, защото СЛЕД нейното постановяване някой не е сложил указателни табели.
Апартаментът ми не е мой, "щот не пише "Сем. Къневи" на вратата???

Чета, чета го това решение и ми се гади - за професията ми, за достойнството ми, а от друга страна - за детството ми, когато съм обикалял залив по залив целия район...

Не съм против строителството по морето, не съм нито "зелен", нито имам нещо против хората да печелят пари от собствеността си.
Възмущавам се от пералнята на наркопари - ж.к. "Слънчев бряг", от корупцията и административния произвол от селска община до Министерски съвет.

Възмущавам се и от тригодишното отлагане на Закона за черноморското крайбрежие. То позволи да се построят бетонните чудовища, да се изперат милиарди, а сега - да се изстискат джобовете на приличните инвеститори "в последната минута".

Но това е нищо... нищо пред опасността да се опоскат и застроят и малкото останали РЕЗЕРВАТИ И ПАРКОВЕ.

Това вече върхът на свинщината, капката в бирата, денят да кажем СИКТИР! Тук вече става дума за законност и човешки права, а не за опазване на околната среда дори!

Нали се сещате, че бетонът е само началото ... че ще продължи с изсичане на 200-годишни Странджански дъбове, с ловни стопанства, с палати по долината на Велека, с ... бедна ми е фантазията.

Отивам да лежа пред Президентсвото - днес в 19.30.


Тагове:   Странджа,


Гласувай:
0



1. kalinvv - Точно така
04.07.2007 18:23
И аз пуснах и в двата си блога съобщение за протеста - нека да дойдат повече хора
цитирай
2. monnio - какви хлапета?!?
04.07.2007 18:47
повечето протестиращи сме на възраст над университетската. а който твърди че са стотина - явно не може да брои.

инак браво, така се прави гражданско общество.

п.п. тъй като Орбител изтриха сайта нека публикувам при теб това:

Ново място за протеста, защото Бойко Борисов не разрешава пред Президентството!
http://savestrandja.ludost.net/
цитирай
3. lemonpie - ***
04.07.2007 19:05
И аз отивам.
цитирай
4. zuri - !!!
04.07.2007 19:15
Аз не мога да дойда понеже съм далеч от Сф но съм с вас духом и ви подкрепям
цитирай
5. breathe - Бях пред НДК, в петък не бях в София, ...
04.07.2007 20:18
Бях пред НДК, в петък не бях в София, днес цял ден търча по задачи. Каквото мога, правя. :)
цитирай
6. ketballu - късно научих за днешната инициатива:(
04.07.2007 20:46
Пишете пак,казвайте къде,и идвам...аман от лапачи в тая българия,нека да дадем отпор!В годините,когато цял свят се бори срещу изсичането на дъждовните гори по поречието на Амазонка,ние ще дадем ли нашите???
цитирай
7. exorcist - Поведението на горепосочените ...
04.07.2007 22:31
Поведението на горепосочените лапачи е свръх нахалство!!! Това е подигравка с българския народ!!! Предлагам да им отредим същите тези 116136,2 ха, ама в морето - с по един камък завързан на врата!
цитирай
8. breathe - Подкрепям!
04.07.2007 22:34
Подкрепям!
цитирай
9. lambo - "Нали се сещате, че бетонът е ...
05.07.2007 00:11
"Нали се сещате, че бетонът е само началото ... че ще продължи с изсичане на 200-годишни Странджански дъбове, с ловни стопанства, с палати по долината на Велека, с ... бедна ми е фантазията."

Много добре схващаш какво ще стане със Странджа
цитирай
10. viovioi - Това е много жалко,
05.07.2007 10:45
Но аз и вчера писах по темата.Тези на които сте дали власта да управляват тяхна е волята.Утре като дойдат избори пак си стойте у дома.После протестирайте.Това е кауза предутта.Няма никакъв смисъл от протести, вие не сте гражданското общество.Вие сте 100-тина еуфоризирани,настръхнали и викащи хора.Нали видях и чух снощи по тв., изказването на един протестиращ.Със задъхан глас каза че знае, че не е законно пред президентството, но няма да отиде пред народния театър там дето е разрешен протеста, а ще стои тук-напук.Глупости на квадрат и на квадро и кубик.
цитирай
11. анонимен - uspeh!
05.07.2007 11:43
Az sashto ne moga da doida, zashtoto sam v Burgas, no sam s vas! uspeh!
цитирай
12. анонимен - на всяка манджа voivoi
05.07.2007 12:02
това нейното е диагноза:)
цитирай
13. mom4eto2 - Ама май е вярно...
05.07.2007 14:57
Израза ти с желязото и памука го научихме вече... :))) Писах,че нямам нищо лично срещу теб,но ето,че вече си ми като трън в окото! Бива ли да напишеш,че няма никакъв смисъл от протести? Но да,забравих,че ти си доволна от живота,щастлива,а и за колорита си даваш мило и драго - и други посетители са забелязали,че ти на всяка гозба слагаш от твоята воняща подправка,а именно твърде често некомпетентното си мнение!
С твоята подправка манджата става гнусна и блудкава и затова се замисляй повечко преди щедро да ни я предлагаш!
И недей да ми обясняваш пак колко злобен и негативен съм,защото аз реагирам точно на твоя негативизъм,че полза от протестите няма! Ами като няма нека ги направим още по-големи! Споменах ти нещичко за градивната критика,но през твоята черупка чужди идеи няма как да си проправят път!!! Като казваш,че от протести няма смисъл,защо не си предложила какво да се направи тогава? Лесно е да се обадиш - това не върши работа... Ами хайде с тая глава измисли тогава нещо работещо,вместо с лека ръка да отхвърляш идеите на другите и после нищо.
Казваш,че не били те гражданското общество. А ако въобще има гражданско общество при нас,ти ли си това? Помисли си добре с твоето изказване волно или неволно кого подкрепяш - дали справедливо протестиращите,а с това и тяхната кауза или некомпетентните,корумпирани,некадърни,неприятни и все в тоя дух политици и всички останали лица,които са отговорни това престъпление срещу човечеството да има шанса да се превърне от заплаха в реалност?
Мнението ми е такова,че точно хора като теб пречат да има гражданско общество в България и ще кажа защо! Просто на нас ни е нужно да се обединим,без значение каква точно е идеята! Да усетим,че заедно сме по-силни и няма как да не спечелим! А ти мрънкаш отстрани,че нямало смисъл да протестират... Ами отиди там като много ги разбираш,включи се,издигни своята идея и ако е уместна,хората ще те подкрепят! Та мисълта ми е - на нас ни трябва да се обединим,пък ако ще и зад грешна идея. В хода на събитията всичко ще си дойде на мястото,защото няма как народния протест да е носител на несправедливост! Просто по такива въпроси трябва да мислим и действаме заедно,а не както сега един да лежи пред президентството,друг пред народния театър,трети да си гледа телевизийката,а четвърти да казва,че нямало смисъл от протести!
Аз пак те питам директно viovioi : кажи от какво има смисъл,щом това според теб не върши работа? Защото лично според мен ако не успеем,няма да е защото каузата ни е грешна или действаме неправилно,а поради разединеността ни! Вижте как политиците се карат или поне инсценират несъгласия,ама като дойде време да лапат пак са на една маса и никой гладен не е останал!
Нека кажа и друго,което ми прави впечатление... Аз просто не мога да разбера какво значи това законен и незаконен протест!!! Това за мен е смешно,глупаво,абе някакъв абсурд да искаш разрешение от шефа си,за да протестираш срещу него! Те нас не ни питат за нищо,а ние се допитваме:господин кмете,мога ли да изразя недоволството си от вашата работа еди къде си и незнам кога си?! Само в нас и в никой друг е вината,че родните политици се чувстват като богове на земята! Защото това е протеста - да развалиш кефа на гадния политик,както се казва и да протестираш в задния му двор,а не там,където той ти е посочил с царствен жест! Но истинския протест е наречен от уважаемата viovioi "ще стоя тук напук"...
Скъпа госпожо или госпожице - човека не стои там "напук",нито е задъхан от злоба! Той знае за какво протестира,стои там,където има шанс да бъде забелязан и е задъхан от вълнение,че прави това,което сърцето и ума му крещят. А ти се водиш от телевизиите и си мислиш,че имаш свое мнение... Гледай си телевизорчето - без съмнение от там ще ти подскажат какво трябва да правиш!
В заключение : освен протести всеки път за всичко,което хвърлят срещу нас,аз друг път не виждам! Защото и аз погледах малко телевизия и видях как трима полицаи бяха скочили на гърба на 50 годишен миньор и му разбиха главата в асфалта. А вътрешния министър със сериозен тон и сурово изражение се помъчи да ни внуши,че тия хора и в частност този дядо,защото направо си беше такъе,са атакували полицейския кордон! Това ми прави впечатление на мен,а не че протестиращ стои напук и е задъхан. Нима трябваше да е усмихнат,отпочинал и с цигарка в ръка,за да го подкрепиш?
цитирай
14. thehobbit - Момчето2
05.07.2007 15:09
... приемам голяма част от позициите ти, но не използвай обидни думи, моля.

А поставянето на всички "...некомпетентните,корумпирани, некадърни,неприятни и все в тоя дух политици и всички останали... " е доста рисковано и безполезно поведение.

Смея да твърдя, че отношението към околната среда (и като законодателство, и като практика) в периода '97-'01, когато министър беше г-жа Евдокия Манева, беше съвсем различно (макар и не перфектно).

Не казвам, че правителството на ОДС е било някак идеално - ни най-малко. Давам обаче конкретен пример за отговорен политик в екоминистерството. Тръгна си Манева и започнаха големите свинщини...
цитирай
15. viovioi - ето гражданска позиция
05.07.2007 16:52
Цитирам Н.Михайлова по памет"С получването на влатта, управляващите подписват действителен обществен договор с който се задължават да изпълнят поетите обещания"Къде бяхте будни граждани по време на изборния ден? И кой е агент-провокатора? Този ли който е за мир и ред в държавата, или този който създава хаос безредие и търси права? Защо сега? Защо не в изборния ден?Защо не поткрепихте вашия фаворит, който има програма хармонизирана с вашите възгледи за природа,закони и политика като цяло.Ето това е гражданска позиция която заслужава уважение - моята позиция!
цитирай
16. thehobbit - Уважаема viovioi,
05.07.2007 17:00
аз на изборния ден направих точно това, което ти съветваш - поДкрепих партия, която има програма, хармонизирана с моите възгледи за природа, закони и политика (в т.ч. и за опазване на околната среда и защитените територии).

Мнозинството гласували предпочетоха трите партии с най-безогледно отношение към околната среда (особено безогледно при НДСВ и ДПС).

Това не ми отнема правото на различни законни форми на протест.

А ако се наложи - може и незаконни:)
цитирай
17. gantree - ^^
05.07.2007 18:45
аз лично предпочитам да стоя настрана, Радане, да гледам и да им се "радвам"; малко им е това, нека да ги бият още повече, та да знаят следващият път, че "не се ходи за гъби" в деня на изборите; стигат ми на мен `90-та и `97-ма, сега е техния ред;

поздрави
цитирай
18. thehobbit - За ходенето за гъби
05.07.2007 18:50
... си много прав. Цялата случка в Странджа, а и съвсем не само там е плод на ходенето за гъби и особено на подкрепата за кликата на т.нар. "Цар".

Но това не означава, че трябва да стоим безучастни, когато се извършва подобна свинщина. Тя е разбира се само един от симптомите на цялата обществена разплуха, а не единичен инцидент.

Паралелно върви по-голяма свинщина - следенето на политици от Гоце чрез УБО, пардон... НСО. И за това ще пишем - но то някак не е "интересно" за хората, не схващат за какво иде реч.
цитирай
19. анонимен - do VOIVOI
05.07.2007 19:13
"Този ли който е за мир и ред в държавата, или този който създава хаос безредие и търси права'

- kakvo znachi "MIR"? i terorwt twrsi da ustanovi mir v obshtestvoto. Nakratko, nyamash i elementarni poznaniya za ponyatiya kato dwrjava, obshtestvo, grajdansko obshtestvo, svoboda na voleizyavlenieto, nakratko, ot politika.

kakto razbrah ot dwlgiya ti posting obache, ti ne si protiv protestite, a protiv tova, che ne protestirat pred narodniya teatwr, a uporstvat da sa pred prezidentstvoto.

A ne e li prostashki-cinichno da pratish horata da protestirat na devetata poloyanka sled sedmiya zavoy na pwtya kwm Vitosha, da ne ti prechat i smushavat debelashkoto ti (na upravlyavashtie, ne lichnoto ti - utochnyavam, za da ne se obwrkash) spokoystvie. "kato im se igrae na demokraciya, da se zavrat nyakwde drugade da ne prechat".

Razbira se, che se protestira pred presidentstovo, kwdeto e vlastta, a ne v BALKANA sws shmayzer v rwka.

Жоржета
цитирай
20. gantree - ^^
05.07.2007 21:12
има и още нещо, което доста ми смърди в този "екопротест" - 1) същите тези хиперзагрижени "за природата" млади хора имат пълната подкрепа на жълтенията, "Нощен Труд", да речем, и 2) неясно защо и думичка не обелват същите тези млади хора за проекта "Бургас-Александруполис", който всъщност ще преминава именно оттам, до Александруполис; вместо това - и кръв ще пролеят, като ги гледам, за някакво си пикливо ваканционно селище от всичко на всичко 16 дка;
цитирай
21. анонимен - neka pone
05.07.2007 22:22
ot nyakwde da trwgne pone nyakakvo probujdane. edva li v 16te dka ima tolkova polit-interesi, kolkoto v neftrotrwbite, no kato zaigrae mechkat av dvora na swseda, shte doyde i do gazoprovoda

Ж.
цитирай
22. gantree - ^^
06.07.2007 09:04
нали знаеш откъде (на първо място) тръгва решението на всеки проблем, Жоржета? - тръгва от това да го назовеш ясно и да го посочиш; нищо няма да стане, и аз лично нищо не очаквам да стане, докато се приказва само за 16-те декара до Варвара
цитирай
23. анонимен - templar
06.07.2007 09:18
Въпросът е дали тези "апатични", "разочаровани" и повърхностни, но не и тъпи граждани най-накрая ще поумеят, че днешната ситуация е резултат от 17-годишното им "пасуване" по важни въпроси.
цитирай
24. анонимен - gantree,
06.07.2007 09:49
не се сещам за някаква акция организирана от ДСБ, например - за проекта "Бургас-Александруполис", за АЕЦ-Белене или друга.
барем една подписка да бяха организирали!
само едни декларации и претенции...
мислиш ли, че ако има акция срещу тези проекти хората няма да се включат?!
роси
цитирай
25. thehobbit - Gantree
06.07.2007 11:47
... тук не става дума за 16-тях декара. Става дума за защитения статус на един от най-големите и най-ценни природни паркове в Европа.

А за "Бургас - Александруполис" си напълно прав. Но и Роси е права - затова са партиите, затова имат парламентарна трибуна и медийни възможности (толкоз все имат, че и повече) - да използват момента, за да напомнят, че и тръбата минава през Странджа, че е по-голяма опасност от строежите, че нарушава статуса на парка и пр. и пр.

Прочее, "нашите" протести през 1997 имаха горещата подкрепа на "Дарик", "Стандарт", "Нова ТВ" (все свързани тогава с товаришч Черней), а в една покъсна фаза и на всички "Труд"-ове. Това просто не е критерий
цитирай
26. thehobbit - @templar
06.07.2007 11:54
... и да не разберат, не е фатално. Важното е да се ядосат и да повярват, че имат сили за промяна. Както стана през '97 след години на апатия.

Разбира се, характерът на кризата е съвсем различен - днешните проблеми са в значителна степен морални и, как да кажа, онтологически - днес се полагат основите на българската държвност и общество за 50-60 и повече години напред.
цитирай
27. zari - Защо?
06.07.2007 13:35
Вие: "По дяволите, просто намерете начин да подкрепите...", а защо не
ДА ПОДКРЕПИМ!?
цитирай
28. анонимен - подкрепа за Странджа в Парламента
06.07.2007 13:39
ДЕКЛАРАЦИЯ на ПГ на ДСБ срещу съучастието на правителството в разрушаването на българската природа
дата: 06-07-2007


Правителството на БСП, НДСВ и ДПС се провали в задълженията си да опазва българската природа. Заради съмнителни инвеститорски интереси, то допусна защитени и с години опазвани територии да бъдат масирано унищожавани. От страна с най-богато биоразнообразие в Европа България се превръща в страна с най-лоша защита на природата си. Унищожаването на природните богатства на Черноморското крайбрежие, отказът да се създаде адекватна мрежа от защитени територии по програмата „Натура 2000”, свалянето на защитата от местността „Камчийски пясъци”, а сега и от най-богатата територия на природен парк „Странджа”, предизвика силно възмущение и протести в общество.



Като български народни представители, наш дълг е да спрем унищожаването на природата на България.



Демократи за силна България внесохме законопроект за изменение и допълнение на Закона за защитените територии. Промените в него ще сложат край на хищническото отношение към българската природа. Призоваваме Председателя на парламента, председателя на Комисията по околната среда и водите и всички Вас незабавно да започнем процедура по приемането му.



Ако министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров не издаде незабавно, както многократно го призовавахме, заповед за забрана на всички дейности, застрашаващи природата на Странджа и не внесе за утвърждаване в МС Плана за управление на природен парк “Странджа”, настояваме да бъде отстранен от правителството, като съучастник в унищожаването на българската природа и заради пълния провал на екологичната политика на правителството.





София,

6 юли 2007 г.

цитирай
29. thehobbit - @ Зари
06.07.2007 13:45
... ами защото аз вече съм го направил. По един и/или друг начин.
цитирай
30. анонимен - Странджа - Нека Заедно Да Спасим "Национален Парк Странджа"
06.07.2007 15:00
http://www.zazz.bg/play:808caae2 филм за странджа
цитирай
31. gantree - :))
06.07.2007 22:06
хахах, кое не е "критерий", Радане :))))) ти отварял ли си го някога парцалът "Нощен Труд", та да не успяваш да разбереш колко унизително би се почувствал всеки, който си спечели ТЪКМО ТАЗИ подкрепа? :))))
Дарик изобщо не могат да бъдат сравнявани с тези, просто :)))

не виждам за какво по-точно е права Роси, но щом казваш, че е - ще се съглася, все пак съм й фен; виждам по-горе, че тя "не се сещала" - е, има си хас и да се сети, при положение, че в цял месец кампания преди 20-ти май това беше едно от основните послания на ДСБ;
но, както и да е; 20-ти май, все пак, си беше доста отдавна, та не бива да се връзваме на онези от нас, дето помнят само в рамките на текущата седмица
цитирай
32. анонимен - "една утайка под опашката",
08.07.2007 19:29
с която не се разговаря директно :-)

gantree,
Хайде да ми припомниш, нали съм скудоумна и склерозирала, какво аджеба предложи ДСБ, като инициативи, които могат да бъдат подкрепени от такива боклуци, като мен?
Ако става дума за предизборна агитация и приказки от сорта “енергийната зависимост от Русия е лошо нещо”, да това го знам. Както и че АЕЦ Белене е лошо нещо, както и че това, дето се случва в така нареченото “образование” е лошо нещо, както и с т.нар. “здравеопазване” също тоже.... мога да изброявам до утре заран.
Следва въпросът “Е и?”. Получената ситуация ми напомня оня тъп соц виц с виетнамците и скандирането “Ти си льош човек!”.
Какви са моите ходове в този случай? Ограмоти ме, молиМ!
Имам предвид действия, които да имат някакъв РЕАЛЕН резултат, само със скандиране “ДСБ са супер”, “Слава на Иван Костов” и задължително гласуване за ДСБ, както се вижда, ситуацията не се променя. А и ти като го правиш, за теб с какво ситуацията е по-различна?
Ако съдя от твоите реакции, “защото не гласувахте за ДСБ, на ви сега! Няма Странджа! И държавата да се разкапе (то не че има държава, де), хак ви е!” и ако това е типично ДСБ-арска гледна точка, положението е много тъжно.
За да си завърша казванката, защото все още ми пука за ДСБ, както и за тази нещастна страна - за да се произвеждат случки, събития и да се прави нещо реално като политика, ти трябва власт. А за да получиш власт, трябва някой да ти я даде, демек пак опряхме до безотговорните пикльовци. За да ги привлечеш и да те овластят, може би трябва да ги убедиш, е можеш да вършиш нещо различно от декларации и анатемосване.
Понеже ако се запази тенденцията на сриване на популярността, следващия парламент може да се гледа отвън и политики да се произвеждат в тесен семеен кръг.
Бъди здрав!
роси
цитирай
33. анонимен - Rosi napisa: "А за да получиш ...
11.07.2007 23:52
Rosi napisa: "А за да получиш власт, трябва някой да ти я даде, демек пак опряхме до безотговорните пикльовци. За да ги привлечеш и да те овластят, може би трябва да ги убедиш, е можеш да вършиш нещо различно от декларации и анатемосване.
"

Rosi, vlast ne se dava, a se vzema. i vwv vtoroto si izrechenie go potvwrjdavash. Taka che spor nyama.

Problemwt na DSB e, che ne znae kwm kogo da adresira poslaniyata si, kwm kogo da se zavwrti. Zashtoto vse se podhvwrlya "ami da slechelim novite desni - shtoto starite desni sa samo restituti i starchoci, ama i bisnesa da spechelim, ama samo gradskite hora, shtoto po selata i bez drugo nyamame vliyanie" i drugi podobni twpni na vodeshti v DSB regionalni i nacionalni politici. CHudyat se koy vyatwr da ulovyat. Da naglasyat cennosti i poslanya kwm izbiratelite. Prosto imat greshna predstava kakto za "adresat", taka i za "izbiratelna grupa", target demek.

Az swm skeptichna i vrajdebna ot samoto nachalo na tozi profswyuzen podhod, kato che li shte se pracvi zadruga na maystori, a ne da se otstoyavat cennosti, pwk koyto gi spodelya, spodelya. Dobre e doshwl. To ne byaha pretencii za imushtestven cenz, za politicheski pravilna biografiya ot tipa "zakwrmen/a swm otrano s desnite/konservativni cennosti..." KAto naprimer Kulezich i Dachkov.

Ama neyse. Az swm gorda prosta "politolojka"
цитирай
34. анонимен - до "gorda prosta "politolojka"" ;-)
12.07.2007 09:29
"kato che li shte se pracvi zadruga na maystori, a ne da se otstoyavat cennosti, pwk koyto gi spodelya, spodelya" ъпселютно съм съгласна, че не трябва да се играе конюнктурно.
в желанието си да угодиш на едни- губиш други.

това което ми се иска да видя от ДСБ е най-вече - да ВЪРШАТ нещо смислено, нещо, което да дава РЕАЛЕН резултат, а не само чесане на езици и на задници.
да правят нещата, защото са правилни, а не защото за момента така им е по-изгодно или защото някой ще ги хареса.
мечти...

p.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894303
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол