Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2007 14:18 - Днес 19.00ч. пред НДК - Нов протест!
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 3280 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 19.07.2007 14:35


Този път и аз ще бъда на линия. Свършиха командировките по морето ...

Протестът е обявен така:

 НЯМА ДА МЪЛЧИМ ЗА БЪЛГАРСКАТА ПРИРОДА!

в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието
и Свободата на Словото
Лично аз добавям, и ще добавям всеки път:

Нищо по-малко от оставка на цялото - политическо и професионално - ръководство на МВР не може да се приеме за достойно начало на процеса на очовечаване на "правоохранителните" структури.

Особено след потресаващото бездействие на служителите на МВР при жестокото убийство на безпомощен човек от развилнели се мутри.



Гласувай:
0



1. templar - нещата почнаха да затъпяват. Явно мафията е "прихванала" протеста...
18.07.2007 16:13
Ако искате да протестираме и срещу войните по света, озоновата Дупка, империализма на САЩ и СТО...

Мафията е уязвима и уплашена, когато протестите са насочени, срещу съвсем конкретна злоупотреба.

Ето какво:

Фирма"Краш 2000" на Данчо Цонев, депутат от ДПС, част от обруча фирми, част от управляващата коалиция строи курортен комплекс в с. Варвара в нарушение на ЗТСУ и без разрешителни.
Протестът иска да се приложи закона и строежът да бъде разрушен, а строителя - глобен.
Протестиращите декларират, че ако държавните органи се оправдаят с липса на средства, те ще съберат пари за разрушаването на обекта и възстановяването на законовия ред .

Ето такъв протест е отрова за мафията! Защото няма измъкване от него.

А като стриш красиви тинейджърки с цветя в косите, които с пискливи гласчета да скандират за родната природа по принцип и да размахват написани с водни боички лозунги със слънца и маргаритки, ефакт (икономически върху джоба на мафията) никакъв! Все едно да издигнеш лозунг "Да живее международното положение!"

Елементарен трик от кризисния ПР: като не си достатъчно силен да спреш атака срещу себе си, размий го като накиснеш и други в твоето положение... така ти печелиш съюзници, а противника - врагове....

Хората протестират срещу нещо конкретно - като им снимаш дивите коне в Странджа и строежа на Краш и това лично и физически ги дразни. Като им говориш за красивата природа "по принцип" и някакви лошо хора, които искат да я изядат, всеки кима разбиращо и отминава...
цитирай
2. thehobbit - Не знам дали е "прихващане"
18.07.2007 16:21
... това е в известна степен обяснимо размиване. Съгласен съм, че не е полезно.

От друга страна поводът е естествен, отдавна узрял - строителният бум в "курортните" зони съчетава твърде много аспекти, които са противни и гнусни на нормалния човек.

А чекистите успяха да се подхлъзнат неколкократно в свой стил, в т.ч. и с безумното привикване на случаен блогър...
цитирай
3. thehobbit - Тамън го изтрих:)
18.07.2007 17:02
... някакви бъгове, явно
цитирай
4. templar - Ключовото е, че тази форма на про...
19.07.2007 10:36
Ключовото е, че тази форма на протест стеснява подкрепата. Има една малка общност "зелени", които са говтови да върнат национализацията, само защото тям мила им е всяка птичка и всяка мъничка тревичка. Те са близо до световното явление антиглобалисти.

На мен също ми е мила всяка п...тревичка, но не се чувствам част от тази общност.

В случая Странджа, големия "пробив в калъпа" (по И.Беров) е, че еколозите успяха да увлекат със себе си много хора, които не стоят на техните принципни позиции. Така от маргинална група се запали една автентична, широка тревожност във всякакви обществени слоеве, вкл. в традиционни неактивни по темата хора.

Сега, като поставят "по принцип" екстремно зелените си искания, губят широката подкрепа, свиват се до зеленото ядро, като едновременно си отварят фронтове към рилските, пиринската, средногоркста...мафии, обръчи и местни селски опълчения.

Опасно е и че, тъй като губят "широката" аудитория, едни по-нататъшни репресии стещу тях няма да срещнат толкова обществено възмущение, както за Странджа.

При вчерашното предупреждение на ЕС за неизпълнението на НАТУРА, да се ограничава протеста до зелените е грехота. В момента има златен шанс за истински пробив.

Казвам тези неща като мрачно предвиждане, ако тенденцията се запази. Все още нищо не е изгубено, но трябва да се мисли прагматично и да планират хладнокръвно действията, за да имат успех. Иначе ще се изпие много бира, някой ще си хванат гаджета измежду по-хубавичкте студентки, а Данчо Цонев-ците ще си богатеят, изливайки тонове лайна на местата, където се гмуркаме.

Не е въпроса да изгориш за каузата, а да направиш така, че врага да изгори за своята...

П.П. В последния Business week има мнението на Радан по темата, което много разумно балансирано и напълно съвпада с моето. Поздравления! От същото място научих, че пред президентството са глобили един приятел - Ясен Босев, който е прототип на ЧеГевара, у'мре да си го търси (за сега само в гей-движението не се е вписал, но след последните отзиви за Иво... кой знае :) Ще се свържа и с него, да му пиля...
цитирай
5. templar - http://grapesofwrath. blog. b...
19.07.2007 11:33
http://grapesofwrath.blog.bg/viewpost.php?id=91854
цитирай
6. thehobbit - Templar
19.07.2007 11:47
... какво мнение на Радан в Business week??? Направо ма уби:)
цитирай
7. templar - :) :) :) Щом не са те интервюирали ...
19.07.2007 12:26
:) :) :) Щом не са те интервюирали лично, значи са го прочели в блога ти. Списанието е в къщи. Утре ще ти цитирам.
цитирай
8. thehobbit - Хахаха попал в газету!
19.07.2007 13:01
Тези момци явно са малко скарани с copyright-а, но иначе съм поласкан:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 896800
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол