Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2007 16:50 - Безалтернативността в ДСБ е абсурдна и потискаща
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 5496 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2007 16:50


Не, това не са мои думи.

Макар тъкмо такова да е мнението ми.

Това са думи на председателя на ДСБ Иван Костов.


Журналист: Симпатизантите ви искат.

Ив. Костов: Това за мен в личен план е изключително. Аз ще го призная тук сега пред зрителите. Това за мен като човек, който е бил следен навремето от ДС и му е правено досие и това следене заради изказвания срещу бившия български комунистически диктатор, тази безалтернативност и липсата на възможности да се продължи по друг начин за мен е абсурдна и силно потискаща. Но, от друга страна, идват местни избори и моята дилема утре ще бъде, как ще постъпя, ако въпреки всичко се окаже, че такава алтернатива дори на събранието не се появи. Това е моят проблем, признавам си го.


Една от причините - въпреки куп различия от ценностен и политически характер - да съм и да оставам "костовист", е способността на този човек много ясно и навреме да казва неща, които смътно усещам.

image

Чувството за безалтернативност (за което неотдавна писах) е наистина нелепо и гнетящо.

Вчера прочетох във вестник  "Седем", че Стойчо Кацаров няма да е кандидат за член на новия състав на Националното ръководство  на ДСБ. Доколкото разбрах, същото се отнася и за Нено Димов и Влади Юруков.

Знам, че повечето от посетителите на блога не ги познават, както и че те не четат блога ми:)

И все пак не мога да не кажа, че тази прогноза ме натъжава. Ако това е вярно, от ръководството отпадат хора, които отговарят на моя вкус за политика - модерни, последователни, биткаджии.

Надявам се да останат в борбата. Надявам се и да направят нещо срещу тази гнетяща безалтернативност...



Гласувай:
0



1. kpuc - За Нено Димов мога със съжаление да ...
20.07.2007 18:30
За Нено Димов мога със съжаление да потвърдя, че няма да се кандидатира - точно заради безалтернативността. Мисля че същото се отнася и до д-р Николай Михайлов. Плашещото е, че изглежда този път и Костов не знае как да постъпи.
цитирай
2. zemaria - Браво бе,
20.07.2007 19:00
Сега остава да се сетите ЗАЩО, аджеба, са се отказали да се кандидатират. Ще ме уморите от смях с тез тежки вопли.И за децата беше ясно, че ДСБ още като се създаде беше лична гвардия на Свирачът от Хамелин. Вие си мислехте друго, а?
Нали ние твърдяхме, че единственото, което разделя дясното, е именно отношението към Него. Че винаги с Него ще сте колкото хората на Тошо Пейков.
Ха кажете ми досега нещо да съм ви излъгал? Нещо да не е станало така, както го писахме тогава? Е как така тези, които твърдяхме, това, се оказахме прави за всичко?
Писахме, че ще бъдат избутани всички, които не могат да Го славят. Че никакъв вътрешно партиен диалог няма да има а само пунт и пластика."Води ни , Слънце, на кого ни оставяш"-викат заслепените маси, вследствние на тримесечния задълбочен разговор вътре в партията
Писахме, че всичко това сме го преживяли. И театралната оставка, и вътрепартийния диалог в кавички и как масите сами стигат до идеята за незаменимост на лидера.
Ашколсун. Ма нали същото ви го казахме още преди месеци? Че ще стигнете сами до Единствеността му.
Единственото обаче полезно нещо, което може да направи човек е, да види къде е сбъркал вътре у себе си. Нещо много криво трябва да има у него, за да се нареди в редиците на фрустратите.
Иван Костов говори сериозно и изглежда убедителен. Дори когато лъже. Въпросът е, че има достатъчно хора, които бързо забравят. Всъщност, не може да бъде излъган човек, който не иска да бъд. Нататък цитирам Ерик Хофър Източникът на неповторимата твърдост и последователност на истинския вярващ е способността му "да си затваря очите и запушва ушите" за фактите, които не си заслужава да бъдат видени и чути. Той не се плаши от опасности, не се обезкуражава от препятствия, нито пък може да бъде объркан от противоречия, защото просто отрича тяхното съществуване. Силата на вярата, както отбелязва Бергсон, се изразява не в това да преместваш планини, а да не виждаш планини, които трябва да бъдат преместениПаскал е на мнение, че "човек е предразположен да разбере Светото писание, когато мрази себе си." Очевидно има някаква връзка между неудовлетвореността от себе си и склонността към лековерие. Импулсът да избягаме от истинската си същност е също и стремеж да избягаме от рационалното и очевидното. Отказът да се видим такива, каквито сме, развива неприязън към фактите и хладната логика. За фрустрирания човек няма никаква надежда в реалността и във възможното. Спасението за него идва само от чудесата, които се прокрадват през пукнатините в желязната стена на неумолимата действителност. Те искат да бъдат измамени. Това, което Щреземан казва за германците, е в общи линии вярно и за фрустрираните хора изобщо: "Те се молят не само за хляба насъщен, но и за насъщната си илюзия." Изглежда правилото е, че онези, за които не е никак трудно да излъжат сами себе си, лесно се мамят и от другите. Те се оставят лесно да бъдат убеждавани и водени. Характерна черта на лековерието е, че то често се съчетава със склонност към измама. Преплитането на вярата с лъжата е характерно не само за децата. Неспособността или нежеланието да се възприемат нещата такива, каквито са, насърчава и лековерието, и шарлатанството.


цитирай
3. анонимен - 3eMaria, mnogo swm te "yal...
20.07.2007 21:08
3eMaria,

mnogo swm te "yala" za Hoffer, no sega ti blagodarya za citata.
Ekaterina
цитирай
4. gantree - :)
20.07.2007 22:30
д-р Николай Михайлов, Стойчо Кацаров, Нено Димов, и Влади Юруков - че защо толкова се страхуват тези иначе много смели, модерни и последователни биткаджии? цели четирима срещу един - би трябвало просто да го смажат, ако се намери навреме някой, който да ги държи окуражително за ръчиците :)
цитирай
5. анонимен - za neno dimov
21.07.2007 16:59
Toi sasipa plevenskata organizazhia na dsb.
цитирай
6. анонимен - трагично
21.07.2007 18:32
траги4но е наистина 4е хората от ДСБ не разбират 4е единственото което правят е да разбиват ина4е съсипаната десница.Партия основаваща се на един единствен 4овек неможе да се надява на нищо,но има време ще дойдат местните избори лека полека и парламентарните и тогава ве4е след тях няма да има ДСБ.То и 4есно да си призная едва ли някой се е съмнявал в нейната съдба още при създаването и
цитирай
7. анонимен - горкият Костов!!!
22.07.2007 01:26
И аз съжалявам за Стойчо Кацаров. Има данни и излъчване на лидер. Нено Димов винаги ми е бил скучен.Стои ми тясно скроен...
За съжаление, и в този момент Костов е без алтернатива. Горкият! Наистина стана заложник...
цитирай
8. анонимен - жалко
22.07.2007 22:47
Жалко Костов!
Имаше лидерски качества но алчността ти и беднотията ти разбира се ги проиграха.
Ти стана опасен за обществото с нарастващия си апетит и стремежа ти към еднолична власт.
Ти ни накара да подскачаме но в името на свободата а не в твоя чест...
Зад гърба ти стоят очакваните обяснения за "Балкан",за "кръга Орион",за "Булбанк" и още много далавери и публични чадъри. За скрити досиета с цел последващ контрол, афери с подслушвания, хотели в Гърция и т.н...и т.н.
Вече си ЛУЗЕР и тази есен ще изчезнеш с награбеното.
Ще видиш как те напускат верните съратници в грабежите.
Тази есен ставаш УЯЗВИМ!!
Приготви се за пластични операции но внимавай да не ти падне носа като Майкъл Джексън...
Партия на ЛУЗЕРИ....
цитирай
9. ivanko - хе хе
22.07.2007 22:54
и какво като изчезне Костов, да не би хората които го подкрепят да повярват на ДС-ченгетата и комунистите ?

Кога е било това !?
цитирай
10. анонимен - За пореден път Иван Костов доказа, ...
23.07.2007 00:05
За пореден път Иван Костов доказа, че може да носи отговорност.
цитирай
11. thehobbit - Нещата изглеждат малко по-различно днес
23.07.2007 12:52
... доколкото НР на ДСБ беше сменено изцяло, а не само отделни негови членове.

Аз стискам палци на новото ръководство - 2/3 съставено от доста млади и не много опитни политици, ще им е трудно... Но и шансът им е точно в тези трудности. Ако не го използват, съдбата им ще е незавидна.
цитирай
12. thehobbit - @ Gantree
23.07.2007 13:57
... Нено Димов и Влади Юруков показаха в събота, че преценката ми за тях е вярна. Излязоха пред стотици настроени срещу тях делегати, пред десетки (а може би стотици?) делегати, които се страхуваха (жалко, но факт) да изразят подкрепата си, и защитиха позициите си. Понесоха неодобрението смело и не си тръгнаха с патетични пози - напротив, остават да работят...

Стойчо Кацаров избра друг начин - заяви позицията си във вестник "Седем" два дена преди събранието, а на самото събрание избра послание с body language, който идеше да каже "не ми дреме, на тази партия никой вече не може да помогне, аз няма да се хабя". Негов близък приятел определи поведението му като "малко Дупнишко" и аз няма да оспоря тази формулировка. Ще добавя обаче, че именно това ръбато, "малко Дупнишко" поведение винаги ми е харесвало и ще ми липсва:)
цитирай
13. анонимен - "Излязоха пред стотици на...
23.07.2007 20:03
"Излязоха пред стотици настроени срещу тях делегати"

a kwde e Mihaylov? i shto za geroizwm e da kajesh, kakvoto mislish?! tova si e neshto v reda na neshtata... ne sa pred razstrel, ya!

A kakvi promeni iskaha i kakvo im poprechi da gi oswshtestvyat, kazaha li?
Ekaterina
цитирай
14. thehobbit - "Къде е Михайлов" хахаха
24.07.2007 12:19
... и аз това бих попитал, но самия д-р Михайлов, предполагам него имаш предвид.

Това е един от двамата учредители на ДСБ, към които имам трайно отрицателно отношение откак ги познавам (другият е доста извън ДСБ, вече - един депутатин от Търново). Та трудно мога аз да отговоря, но оставам за N-ти път с впечатлението, че д-р Михайлов не е много смел човек, а и принципността му е ограничена в някои не твърде широки рамки.

Същият д-р Михайлов обясняваше преди 2 г., че нямало нищо лошо ДСБ да е "партия на Костов", пред по-малко от година говореше други едни глумости след презиентските избори, в т.ч. и че за оставки "дума не може да става"... сега изведнъж се извъртя като палачинка - не, такива не ме интересуват и неслучайно аз никъде не го споменавам.
цитирай
15. анонимен - taka de, swshtiyat. ne spomenavame ...
24.07.2007 23:51
taka de, swshtiyat.

ne spomenavame Kulezich, sled oshte nyakoe vreme i Dachkov nyama da spomenavame. SHTo Dachkov ne e pokanil YAnakiev, Kalin, v predavaneto si, naprimer, a Valy NAumova? Sluchayno li? Kalin swshto e nov v politikata.

Ne spomenavame i Toni Nikolov, makar da ne e golyama zaguba - taka i ne razbrah kakvo iska tozi chovek, osven che iska promeni. Ne spomenavame i Abadjiev...
nakraya i edin drug ne se spomenavame

vse ne spomenavame, shtoto ne bili ni interesuvali. Abe ne e to taka. Trebe da se govori i za tova.
Ekaterina
цитирай
16. анонимен - все същото
26.07.2007 01:24
Д-р Михайлов е голямото ми разочарование; а също и Явор Дачков. Не заради позицията "нов лидер", разбира се. Тази теза е състоятелна, логична; произходът й е очевиден. Заради това, че точно те са нейните вестители. Мисля, че е по-достойно да мълчат в този момент. Заради фанатичната им защита на Костов само преди няколко месеца или година - има ли значение?! В тяхната уста тази теза се компрометира, става несъстоятелна, тъпа, обидна; заради безпаметството им... А и Явор се оказа най-обикновен говорител на Михайлов; да не говорим за тъпото му, грозно и направо просташко поведение спрямо съмишленик - броят на в-к Седем, в който напада Калин Янакиев...това момче наистина се е самозабравило...Калин е просто умен, просто талантлив, просто надарен, Явор се изказва бездарно еднообразно - заради липсата на памет...а колкото до Нено Димов - смятам, че е посредствен политик - прекалено сресан и без въображение; без артистичност - прекалено многословен...не мога да си скрия огорчението от тези люде....и смятам, че Костов наистина трябваше да се оттегли - безмилостно, категорично и завинаги...не може да се гради свят, в който няма мъже...Костов не може да съгради свят, в който няма мъже...това исках да кажа...
цитирай
17. анонимен - още и за последен път за Нено Димов
26.07.2007 01:30
А относно Нено Димов. Не му вярвам - той е нещо като ДСБ варианта на Камов или на Янаки Стоилов...буря в чаша вода; пляс-пляс педалите; дрън-дрън ярина...нещо като тъмносин комсомолец - потенциален Сергей...нещо като нищо на света....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 895010
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол