Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2007 13:50 - Човешка радост ... И политическо унижение
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 6732 Коментари: 21 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2007 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
МЕДИЦИТЕ СА СВОБОДНИ, КАДАФИ - ПОБЕДИТЕЛ.

image

(снимката е от "Дневник")

Всеки нормален човек се радва, че пленничеството на българските медицински сестри и д-р Ашраф при средновековния сатрап Кадафи свърши.

Но и всеки нормален човек трябва да си дава сметка колко висока морална и политическа цена има свободата на медиците. Не, не говоря за предполагаемите 400, дори може би 500 милиона "кръвнина", които бяха платени по либийското право.
Тепърва ще се разбере кой и по каква технология плати тези пари на Либия.

Не говоря и за огромните концесии, които ЕС дава на Либия. Те са просто отговор на родните клеветници, които повтаряха, че "европейците не им дреме" - напротив, дреме им, дори повече, отколкото заслужаваме.

Говоря за факта, че ЕС и България бяха принудени да понесат наглото изнудване на сатрапа от Триполи, да приемат условията на терориста, който държеше заложниците, да му се извинят едва ли не, че собственото му  "социалистическо"  здравеопазване тъне в корупция, мръсни схеми и смъртоносна хигиена...

За факта, че дори и след като прибра парите, този сатрап не се поколеба да разиграе последна сцена на осемгодишния шантаж с някакви "нови условия", че в крайна сметка този извратен метод на изнудване УСПЯ.

И най-вече ... говоря за това, че България оставя няколко хиляди нови заложници в Джамахирията на лудия полковник, защото не пожела да възпре гражданите си да се тълпят в тази "братска" страна.
P.S. От няколко дни, засега свенливо, се говори за някакви обезщетения, които българската държава (i.e. българският гражданин - данъкоплатец) трябвало да плати на сестрите и семействата им.
Злоупотребата с естественото човешко състрадание много лесно може да бъде наречена с истинското си име НАГЛОСТ. Дамите, които вече са в България, не са нито национални герои, нито жертви на българската държава.
Те са жертви единствено на либийския диктатор и на собственото си решение да живеят и работят в една държава, в която "свобода" и "човешки права" са мръсни думи, а всяка стъпка на отделния човек зависи от волята на един луд тиранин.

Това не значи, че българската държава не дължи никому нищо по случая "Либия". Дължи - на всичките си граждани - ИСТИНАТА.

А тя е, че Свобода, човешки права, независима съдебна власт, право на защита, забрана на побоя и изтезанията НЕ СА ПРАЗНИ ДУМИ. БЕЗ ТЯХ Е КОШМАРЪТ, В КОЙТО ЖИВЯХА МЕДИЦИТЕ...

Тя е, че политическата полиция на една "социалистическа"  диктатура е машина за изтезания и убийства, за скалъпени процеси и затриване на човешки съдби, а не "грижа за националните интереси".

Тя е, че родната ни ДС (Държавна Сигурност) с нищо не се различаваше от извергите, които изтръгваха признания от невинни българи.

Тя е, че хиляди невинни либийци всеки ден изживяват този кошмар - и ще го изживяват поне докато лудият полковник е между живите...

И най-сетне - ТЯ Е, ЧЕ ХИЛЯДИ И ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ СА ИЗЖИВЯВАЛИ СЪЩОТО В РОДИНАТА СИ  до 1989 и че към тях държавният глава на родината им не прояви нито грижа, нито уважение... освен да ги излъже в очите, че не е сътрудничил на политическата полиция...



Гласувай:
0



1. fiona - Точно така!
24.07.2007 14:08
"Дамите, които вече са в България, не са нито национални герои, нито жертви на българската държава.
Те са жертви единствено на либийския диктатор и на собственото си решение да живеят и работят в една държава, в която "свобода" и "човешки права" са мръсни думи, а всяка стъпка на отделния човек зависи от волята на един луд тиранин."
цитирай
2. анонимен - И аз така мисля!
24.07.2007 14:12
Те сами са отишли там, сами са знаели рисковете да се работи там. Каква е гаранцията, че няма да се хванат нови 5-ма български работници и отново да се повтори плеядата. Дори немога и да се радвам на новината днес. Може би не съм толкова емоционална или може би съм зла, но немога да си променя мнението.
цитирай
3. potrebitelskoime - нещо много се разводни темата накрая
24.07.2007 14:20
и сравненията с нашата ДС не са много коректни в случая, като се има предвид, че целия този случай беше просто да се замажат очите на либийците за това, колко окаяно е положението на здравеопазването им, и ако може да се извлекат финансови изгоди от това.
колкото до това по какъв начин е платен откупът за медиците ни, мисля че няма особено значение - дори преводът да е от личния фонд на Кадафи, това не означава, че е безвъзмезден!
подкрепям №2 във изказването и смятам, че ако медиците ни са жертви, то те са жертви на собствения си избор.
цитирай
4. nakom - жертви те бедните
24.07.2007 14:23
да го духат.тия жалби за обещетения са подадени и те са знаели - от името на тях и семействата им.Да си искат - само някой да им даде.
за тия пари които се платиха кръвнина цялото ни здравеопазване щеше да се преструктурира и да остане.Само че нали идват избори и има скандал "папка Гоце'.дано столетницата да не се окаже толкова тъпа че да се остави да я изнудват.поне в тази област рядко се оставя .
сега тия 5 те. ще са медиини герои, и ще се опитат да извлекът дивиденти.и ще станат като оня мухъл който спаси няколко деца от Лим и почна да си иска нова лодка и български паспорт.а в това време либийските деца (не умиращите разбира се) ще харчат наши пари, а нашите деца ще ползват либийско здравеопазване.
цитирай
5. paoleta - Лошо е, че се позволи на Кадафи да ...
24.07.2007 14:29
Лошо е, че се позволи на Кадафи да изнудва и да се чувства господар на положението! Много е лошо. Аз, обаче, се покланям на Сесилия Саркози и на Бенита Фереро Валднер- две жени му изядоха главата на великия полковник! Направиха наистина нещо човешко, смело и преди всичко голямо :) Сесилия Саркози наистина е пример какво трябва да прави първата дама и как може, ако иска, да доведе нещата докрай. Двете с Валднер най-много ме впечатлиха с истинско човешкото си отношение към медиците ни- с усмивките, целувките, искрената радост в очите им, с адски достойното отношение на Саркози. Истинска дама :) Браво. А нашите политици, според мен, трябва да се заврат в миша дупка, защото две жени, две истински дами с твърдост, достойнство и самочувствие сложиха край на осемгодишна трагедия и спасиха шест човешки живота.
Радвам се, мног се радвам, че са си тук, в България:)))))))
цитирай
6. анонимен - напълно съм съгласна
24.07.2007 14:32
Напълно съм съгласна със статията и коментарите. Ако повече хора започнат да мислят така, България може и да стане нормална европейска държава.

avril
цитирай
7. estrella - Съгласна съм
24.07.2007 14:41
с теб, разбира се. Много моля само, не приписвайте на мадам Саркози и Валднер чужди заслуги. Те отидоха само, за да ги доведат тук.
цитирай
8. анонимен - Така мисля аз.
24.07.2007 15:01
Аз се рдвам, че най-после кошмарът на петте мед.свърши, и съм съгласна с това, че изборът им да работят в Либия е бил техен. Обещетението което искат тяхните близки от държавата, ми се струва не на място, защото за тях /близките/ беше най-важно те да се завърнат в България. А сега изведнъж....дела.
цитирай
9. thehobbit - Благодаря за коментарите
24.07.2007 15:08
... особено положителните:)

Според мен сравнението на джелатите от Джамахирията и на нашето ДС си е напълно на място - така постъпва политическата полиция в диктаторска държава, когато има проблем.

Когато икономиката на соцрежима взе да издъхва окончателно, нашите джелати направиха "Възродителен процес"...

А представяте ли си в Тошова България или в Брежневска Русь да се разболеят 500 деца от СПИН от вътреболнична инфекция? Пак някой трябва да го отнесе, и политическата полиция си има познатите методи - ток, маркучи, безсъние... всичко това го има описано в спомените на жертви на комунистите у нас и в Русия... ама кой да чете
цитирай
10. templar - Охулваната от много хора еврейска ...
24.07.2007 15:12
Охулваната от много хора еврейска държава се гради на два водещи принципа, приемливи за цялата им общност:

- защитава с политически и военни средства живота на всеки евреин (изрелски или чужд гражданин) обект на репресия, навсякъде по света.
- наказва с политически и военни средства "репресиращите" лица по горната точка, навсякъде по света.

Примери:
-Делото Айхман
-Операция "Моисей"
-Операция "Соломон"
-Последната ливанска офанзива

Българската държава не е такава. И затова могат да я унижават такива като Кадафи и такива като Гоце.
цитирай
11. viovioi - ^^^
24.07.2007 15:21
В своите позиции съм винаги праволинейна и последователна.И затова ето го и моето мнение:Това ще бъдат 5-те най-скъпи, грозни и дръти курви на България за всички времена.Мерси!!
цитирай
12. thehobbit - Voivoi
24.07.2007 15:25
... чекистите не питат дали си млад, красив и добродетелен (нито у нас, нито в Джамахирията, нито в "процъфтяващ" Китай или при непрежалимия ни Саддам).

Аз съм убеден, че сестрите и техните роднини тепърва ще започнат злоупотребата със страданията си.

НО НИКОМУ НЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА МИНЕ ПРЕЗ МАЗЕТАТА НА ТЕРОРИСТИЧЕН РЕЖИМ! - това е в случая същественото...
цитирай
13. анонимен - sveta vidya
24.07.2007 15:26
Bulg.pogovorka-I VALKA SIT I STADOTO DOVOLNO! se potvardi pred sveta.
цитирай
14. viovioi - ))
24.07.2007 15:51
А ти Джинги-Би имаш мнение за всеки>>>>>
цитирай
15. teti - и аз съм съгласна
24.07.2007 15:57
и аз от всички блогове който изчетох днес с този съм най съгласна. Радвам се предимно за съмействата на сестрите а само те си знаят какво са преживели! Но все пак нека не нападат сънародниците си всички ги подкрепяхма зощо.... да плащаме не го разбирам
цитирай
16. thomas - @templar
24.07.2007 17:03
Е тя точно затова е и охулвана - защото защитава своите и когато не са прави. Като изключим този грях обаче, иначе дава доста на света.
цитирай
17. анонимен - tova pak shte se sluchi moje bi s drugi balgari
24.07.2007 20:11
oniq tam sa si divaci varvari i iznudvachi nqma da sprat do tuk.Evropa e naivnica v sluchaq,a vsichkite nashi politici po dobre da se gramnat.
цитирай
18. nio - Хобит съгласен съм със всяка твоя ...
24.07.2007 23:52
Хобит съгласен съм със всяка твоя дума, че даже и със запетайките:-)
Съмнявам се обаче, че някога ще научим истината.
цитирай
19. thehobbit - Ще разберем, Nio
25.07.2007 11:34
Френските архиви се разсекретяват винаги в срок и винаги има цяла тълпа млади, нахални и кадърни журналисти и изследователи, които ги чакат в нисък старт. След 5 или 15 години ще знаем почти всичко.

Междувременно се потресох от мнението на някакъв идиот (знам му името, ама нейсе), че днес българите трябвало да имаме по-високо самочувствие... голямо самочувствие да изпълниш всички условия на един племенен шаман-садист с тежко душевно заболяване...
цитирай
20. ivoberov - Хобит от всичко издумано тия дни по ...
25.07.2007 15:21
Хобит от всичко издумано тия дни по повод на сестрите, единствено това, което ти казваш е смислено. Дай това на вестника, моля те.
И още нещо
Никой в България сякаш не разбра основната причина за освобождението на сестрите. /Изключвам нашето малко общество от неразбралите/
Това, че Европа, а не някой друг
защити Демократични ценности
а не друго.- Независимо правосъдие и Човешки права.
Всички говорят за дипломация, за тайни ходове, за тарикатлъци, за връзки, за хитрости, за пари и за подобни.
Много е дребнаво, обидно и досадно.
От тази сутрин изключва всички радиа и телевизии поне за три дена.
цитирай
21. thehobbit - Чудесна, умерена позиция
25.07.2007 18:09
... ще намерите тук: http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=362221
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892540
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол