Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2007 19:27 - Софтпорно по bTV
Автор: thehobbit Категория: Тя и той   
Прочетен: 4595 Коментари: 12 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Хехе, още не бях писал в категория "Тя и Той". И не съм съвсем убеден, че му е там мястото, но няма категория ХХХ. 

А това, което гледах сутринта по националната телевизия bTV, мога да определя само като порнография. 

Бяха се събрали неколцина ... журналисти. Нека така ги наречем ... image 

image

image

Изобщо весела компания: 

image от този тип. 

Добре сложени млади мъже и жени, което май е основното им, божем и не единствено, достойнство. 

И се занимаваха със словоблудство. Порно със Словото. XXL-версия на дискусия за съдбата на медицинските сестри в Либия. Нали се сещате - студията за adult movies много обичат да правят "римейк" на някой нашумял филм. Само дето вместо бой има ..... любов, да го наречем. 

Та въпросните добре сложени млади хора обсъждаха вината на "политиците" за съдбата на медицинските сестри. И обясниха, как те - медиите, или по-точно в частност bTV - правели нещо уникално, свръхнеобходимо и величествено, като обединявали български народ и някак си помагали на жертвите на Полковника. 

Което нямало кой да направи цели 8 (осем, произнесено драматично) години. 

Някак спонтанно се изпуснаха, и възникна въпроса защо те - медиите, или в частност bTV, не са го направили, да речем, на първата година. 

Върхът на словопорното беше отговорът: 

Защото политиците ги ЗАБЛУЖДАВАЛИ. Явно са ги заблуждавали, че чичко Кадафи е добър човек, а синът му Сейф-ал-Ислам, комуто прочее същата медия правеше "промоции" сряда и петък, е нещо средно между Майка Тереза и Далай Лама. 

Темата със заблуждаването наистина ме трогна. Опитах се да си го обясня и открих няколко варианта: 

1. Медиите се информират и градят позициите си, като се допитват до политиците. Обажда се например Миролюба Бенатова на Иван Костов (архизлодей все пак, трябва да има информация) и пита "Г-н Костов, подготвям един материал, ама не знам дали Кадафи е диктатор. Бихте ли ми дали малко сведения, тъй?" Или пък "Г-н Герджиков, съдебната система в Либия независима ли е, все пак сте, нали, преподавател по право?"
Приемат казаното от политиците за истина, и изпадат в заблуда, поради което са много обидени 8 години по-късно, когато разбират от други политици, че Кадафи е диктатор, а независим съд в Либия има колкото в България от "85 година. Кофти ... 

2. Медиите имат собствени източници на информация и журналистите дори понякога четат книги и статии, които не са на български. Защото - и тук наистина има заблуда - ако четеш студиите на нашенските ченгета-арабисти, Кадафи е пич. И масажистката му е българка, и е много доволна от Полковника. 
Та те разбират истината, но се допитват до политиците дали да я публикуват. И тъй като са фурнаджийски лопати и мизерни поръчкаджии, редакционната им политика се формира под политически натиск. Осем години по-късно им казват "Вече можете да пишете истината" и те яростно обвиняват политиците, че сами са я премълчавали... 

3. Медиите знаят истината (вж. точка 2. - от чужда литература, например), но си налагат автоцензура, защото политиците говорят друго. Лъжат. И нашите приятели също лъжат, за да се харесат, за да се подмажат. 
Осем години по-късно политиците престават да лъжат. И медиите, освободени от робските си задръжки, се разлайват, толкова по-бесни, колкото по-гузни са били в годините на автоцензура. 


И всичко това, което пиша, има смисъл. 

Защото благодарение на мълчанието на българските медии за реалността на диктатурата в Джамахирията, благодарение тяхната безчувственост към тиранията, бивша (в България) и настояща (в Либия), благодарение на наследения от родната тирания страх и робска психика, 

Над 2000 българи заминаха на работа в Либия след началото на процеса срещу петте сестри, д-р Георгиев и д-р Ашраф. Заминаха, без родните им медии да им кажат истината - "Отивате в една страна, в която сте заложници на извратената воля и болното съзнание на един диктатор-главорез и на еничарската му шайка ченгета, мъчители и съдебен слугинаж". 

Това медиите не го казаха на хората, които днес са заложници на Кадафи.



Тагове:   bTV,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ssstto - Има и нещо друго
09.02.2007 19:50
Защо 8 години никой не отиде до роднините им в България и медии и политици нищо не направиха да им помогнат.
http://novinar.bg/?act=news&act1=det&sql=MjE3MTsxMA==&mater=MjE3MTszMw==
цитирай
2. artanis - не е по темата, но
09.02.2007 21:14
много си прилича с нещо като реге на AR Rahman, което слушам в момента. Пее се: Wooo Heee, friendship. Mustafa, Mustafa, don't worry, Mustafa.

поздрави:
цитирай
3. zipi789 - Това не разбирам
09.02.2007 21:28
Наистина е ужасно,че чак сега се вдига шум.Кофти работа ...Изобщо ще има ли край този кошмар?!
цитирай
4. madtulip - Няма да има край ...
09.02.2007 22:41
докато новините се правят от медиите а не от хората.
За пари, естествено ... където има интерес няма обективност. Ето например случая с болната Цвети - парите събраха предимно колегите на бащата, а Нова ТВ направи няколко репортажа и си вдигна рейтинга ...
Обнадеждаващото е че места като това стават все по-важни и медиите (световните засега) започнаха да се отварят към хората.
Защото хората не го правят за пари а казват каквото мислят. А в интернет е трудно запушиш нечия уста ... и слава богу!
цитирай
5. анонимен - Къв ти е проблема, и сега има куп м...
10.02.2007 22:24
Къв ти е проблема, и сега има куп мераклии да бачкат в Либия! Както и за Ирак, нищо че на двамца наши шофьори им резнаха главите...
цитирай
6. merita - За мен това си е чиста проба пореден ...
11.02.2007 16:14
За мен това си е чиста проба пореден медиен популизъм.Прав си че това , което се случва сега би трябвало да започне от момента на задържането им и да не преставаме нито за момент да показваме подкрепата си.Но лично за мен не е изненада.Медиите винаги са били маша в нечии ръце , за съжаление.Рядко има независими журналисти съссобствени позиции.
цитирай
7. thehobbit - До анонимен (мнение #5)
12.02.2007 14:51
Ясно ми е това. Но никой, заминал СЕГА за Либия, не може да бъде нечия, освен своя, жертва.

цитирай
8. thehobbit - До madtulip и merita
12.02.2007 14:55
Благодаря ви за подкрепата.

Merita, това което казваш, е вярно. Все пак не е нужно да си герой, за да кажеш, че диктатурата е нещо лошо и опасно, че в тоталитарна държава такова животно "независим съд" няма по default, че Кадафи е един тиранин.

Все пак вече - поне на думи - не сме "братски държави" с разните джамахирии
цитирай
9. dragosakos - До болка си прав
13.02.2007 16:30
Все по-нетолерантна ставам към тази професия "журналист". Според мен журналиста трябва да е олицетворение на обективността, на свободното слово. А то какво?!! В нашата страна, а може би не само, различните радиа и телевизии, слугуват на определена партия. Ако се прослушат новините по всички телевизии (не е нужно да си губите времето да ги гледате), няма да чуете нищо по-различно. Имам чувството, че дори и начина на подреждане е един и същ. А сега и тези 8 години.... Да...Наистина! Защо не се сетиха да направят нещо още на първата година?!? Ами защото чакаха да се случи нещо такова като смъртните присъди, за да има по-голям отзвук и по-голям шум, който да вдигне нечий рейтинг. Това е моето скромно мнение.
цитирай
10. karadragan - karadragan
23.02.2007 17:21
абе нищо не правим а това с лентичките е най голямото нищо.според мен трябва да се обяви на всички либйци че не са желани у нас и да ги изгоним
цитирай
11. анонимен - БТВ
01.03.2007 18:04
БТВ е наистина сбирщина от близачи комсомолци,които за достатъчно пари могат да манипулират наивните хора-надявам се повече хора вече да са го разбрали това!!!
цитирай
12. анонимен - Глейте СКАТ, кат не ви кефи Барека!
13.03.2007 21:51
Кат не ти харесва битивито, глей си Скат, къв ти е проблема, мой човек? Запиши се и у Атака, ке те вземат тутакси, ай финк!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 896815
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол