Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2007 17:04 - "Правоохранителните" органи - Безпомощност и Цензура
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 3173 Коментари: 10 Гласове:
0



През изминалата седмица, докато се мотах по морето - частично по служебни задачки, частично за разтуха - МВР цъфна в цялата си прелест, като показа едновременно и двете страни на "правоохранителната" си дейност:

1. Пълна безпомощност и некадърност в опазването на реда и борбата с "организираната" (кой ли я организира...) престъпност и

2. Забележителни умения в потъпкването на гражданските права на отделните граждани и налагането на цензура дори и в интернет пространството...

Очевидно е, че с това ръководство:
image

единствената функция на  "правоохранителното"  ведомство е именно да охранява правата на няколко безнаказани клики (Теодор Дечев уместно ги нарича олигархиИ) червени барони (някои от тях  тактически посИнени и пожЪлтени), които осъществяват  връзката между бизнеса и публичната власт и по този начин стоят и над двете ...

Излишно е да се разпростирам - докато съм си пил бирата, в нета има стотици справедливи и гневни реакции на безобразието с "привикването" на Michel (Optimiced) - A ДАЛИ Е ПРИВИКАН САМО ТОЙ ИЛИ САМО ТОЙ Е ПОСМЯЛ ДА СИ КАЖЕ ... остава да гадаем.

Реагирали са хора с различни убеждения и позиции, но с една разбираема гневна реакция срещу свинщините на властта:

Дзвер

Наком

Nio

Петко К.

Toва са само включените в моя блогрол.

Изобщо, както казва Йовко Ламбрев "ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ!".

Бих добавил - Нищо по-малко от оставка на цялото - политическо и професионално - ръководство на МВР не може да се приеме за достойно начало на процеса на очовечаване на "правоохранителните" структури.


Тагове:   органи,


Гласувай:
0



1. templar - сещам се за един мрачен виц
16.07.2007 17:44
Какво знаи МВР?
- Маджо Вика Румен...

Всъщност нищо нетипично за БСП. Те са едни и същи от 1923 до днес. Ние сме будалите, дето от време на време го забравяме.
цитирай
2. gantree - е, не ...
16.07.2007 22:15
аз отново, за съжаление, съм на 360­­­° по отношение както на начина и адресата на протестите, така и на резултатът от тях - ограничаване правото на обжалване пред съда от страна на гражданите срещу заповеди на администрацията; сега чувам, че почти същите зелени човечета щели да протестират и в защита на свободата на словото; направо не ми се мисли какво ще стане, ако защитят и "свободата на словото" по същия начин, по който защитиха "защитените" територии - с постигане въвеждането на поредната ограничаваща правата на гражданите в някакви немислими към момента посоки поправка; е, сигурно по-умните сред тях ще си кажат в един момент нещо от типа на "к`ва я мислихме, к`ва стана", но това мен не ме грее особено;
метни, ако искаш, и един поглед тук http://dnevnik.bg/show/?storyid=359447

поздрави
цитирай
3. thehobbit - Gan
17.07.2007 17:14
... това ограничение (съгласен съм с оценката ти за него) не са го искали протестиращите.

Това е паническият, некадърен и опасен отговор на управляващите - палиативна мярка, увреждаща свободата.

Прочее, тази мярка е позната от времето на "нашето" управление '97-'01. Тя е сигурен симптом за административни слабости на управлението и за липса на доверие в съдебната система.

Нека не обвиняваме протестиращите за това решение, което не е в техните компетенции...
цитирай
4. thehobbit - Всъщност постът не е за това де
17.07.2007 17:15
... а за поведението на ГДБОП, която разкри "организираната престъпност" в лицето на един безобиден блогър.
цитирай
5. greenpower - Уточнение (надявам се последно)
17.07.2007 19:51
За да бъда честен, ще кажа, че това, което беше поискано - и прието на първо четене - е ограничаване (или блокиране, ако искате) на възможността за обжалване на вече издадените заповеди за обявяване на защитените територии на базата на въпроса за границите им или други подобни измишльотини (1933 - до влизането в сила на поправката през 2007 г).

Не се премахват другите видове обжалвания на актове, свързани с тези територии - за които няма да пиша подробно по разбираеми причини.

Така че, моля да не се спекулира с "ограничаване правото на обжалване пред съда от страна на гражданите срещу заповеди на администрацията". Логиката е проста и може да бъде обяснена лесно, но в момента бързам за среща и може да го направя тия дни ако има желание.

Иначе - прочетете особеното мнение на съдия Юлия Ковачева от тричленката, разглеждала делото с/у ПП "Странджа".

И ще разберете как "независимият" и "обективен" съд всъщност чете закони, наредби, правилници, заповеди и т.н. И кое налага да се защитят поне границите на едни територии, които и без това са законно зададени според дейтващите към момента на обявяването им закони.
цитирай
6. gantree - ^^
17.07.2007 20:53
е, съжалявам, ако съм подменил темата с коментара си, но просто не съм коментирал другаде резултатът от цялата смехория;
за блогъра "Мишел" какво има за казване - привикали го, изкарали му акъла и го разкарали; аз на негово място не бих подписал никакви протоколи и обяснения; има и още неща, които бих могъл да кажа по адрес на театрото му, но е безсмислено, защото се опасявам, че няма да има кой да ме разбере.
цитирай
7. greenpower - До gantree
18.07.2007 12:06
По-добре, че не си го казал това за Мишел. Аз го познавам, и мога да кажа, че не е от хората, които знаят как да се държи човек с милицията. "Театрото", както го наричаш, е нормална реакция на човек, който все още не е станал закоравял циник.
цитирай
8. gantree - до greenpower
18.07.2007 20:38
хахах, не е ясно дали е по-добре, че съм, или че "не съм казал" въпросните "още неща", за които споменах;
не бил от хората, "които знаят как да се държи човек с милицията" - не знам дали разбираш каква глупост си написал, особено с притурката ти "закоравял циник" в добавка; знам, че тази твоя притурка е адресирана към мен, вероятно с предназначение да ме засегне някакси, но за съжаление ще останеш разочарован; не са "закоравели циници" онези, които знаят как да се справят с евентуалните си проблеми без да им се налага да жертват дори и частица от позицията си; какво имам предвид? - ми метни още един поглед на написаното от него (http://www.optimiced.com/bg/2007/07/13/strandja-to-speak-or-not/):

• ... Сега искам да замина оттук ...
• ... и вече не ми се пише за “Странджа” ... не защото алабала, а защото дрън-дрън;
• ... срам ме е, че съм българин ...

и т.н.

както и да е; и не се чувствай задължен да ми отговаряш;
поздрави
цитирай
9. greenpower - gantree, ще ти отговоря само за да ти кажа,...
19.07.2007 00:11
... че погрешно вземаш обобщенията за лично отношение или опит да те засегна.

А това, което цитираш все пак повече клони към моята теза, а не към твоята.

Поздрави и на тебе.
цитирай
10. gantree -
19.07.2007 21:56
добре, добре - аз съм в грешка, а пък твоята теза е по-наклонена от моята, съгласен съм;

поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892524
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол