Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2006 17:33 - Завод "Победа", феодалчетата и Новата десница
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 8893 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
... или защо съм принципен противник на оформящата се "нова" и "дясна" камарила. 

Знам, че мнозина отдават позицията ми (както и позициите на мнозина мои съмишленици и приятели) на "заслепен костовизъм", на "партийната линия" и прочее глупости. 

Съвсем не. Аз гледам на обществените събития "през халбата си"  или с други думи - през призмата на желанието за едно реформирано, отдалечено от феодалния, ориенталски модел на посткомунизма* общество. 

Днес прочетох това: http://www.mediapool.bg/show/?storyid=123886&srcpos=3 : 

"Този проект ще е още по-автентичен, ако формалното лидерство бъде поверено на седесар като Димитър Николов, бивш шеф на захарния завод “Победа” в Бургас. Той е напуснал СДС само преди десетина дни, а преди това е бил областен председател на партията и председател на групата й в общинския съвет."  

Говори ли ви нещо "Завод ПОБЕДА"? А името Антонио Душепеев? Попитайте приятел от Бургас. 

Господинът, който вече е в ГЕРБ, а явно е подготвян и за проформа идер на бъдещата партия, е символ на специфичното преплитане на политически и икономически сметки, което стои в основата на актуалния корпоративен модел на стопанския живот в България. 

"Обръчите от фирми" не са патент на ДПС, те са продължение на една практика на "входно-изходната икономика" от времето на Беров, продължена с РМД-схемите при кабинета "Костов". 

"Завод ПОБЕДА" Е ТИПИЧНА ФАБРИКА ЗА ГЛАСОВЕ (игра на думи - фабрика за политически победи на местно ниво), използвана в полза на Йордан Цонев и протежетата му в СДС, по-късно в полза на НДСВ - Бургас, а в последно време - на новата партия на Данчо Ментата. Да - за ДПС става дума. 

"Завод ПОБЕДА" е успешен бизнес. Той не печели много от захарни изделия. Но печели много от политически изделия - правилно попълнени бюлетини... 

Пътят на икономическите и обществени реформи, пътят на реалната пазарна конкуренция и политическа демокрация, минава през разбиването на "Завод ПОБЕДА" И НА ВСИЧКИ ПОДОБНИ ФАБРИКИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКО - ИКОНОМИЧЕСКИ КОНКУБИНАЖ. 

С две думи - не ме интересува дали Бат" Бойко е "десен" или "среден". Интересува ме да ги няма Димитър Николов, Фидел Беев, Данчо Цонев, Антоан Николов, Николай Банев, Димитър Гущеров ....

А сега малко майтап: Две снимки, които ми излизат на "Изображения за Бойко Борисов" в Google: 

image и 


image




* За да бъдем съвсем точни, този модел е заложен в средата на 80-те от бащите на днешните управляващи и от преките служебни началници на днешните "бизнес лидери" и медийни гурувци.


Тагове:   завод,   победа,   новата,   десница,


Гласувай:
0



1. copycat - Дали реформист или деформист...
29.11.2006 17:41
Ей, няма да плюеш по кексчетата "Браво", къв си лош... ся ше плачкам, три дена и три нощи.
цитирай
2. thehobbit - против Кексчетата не'ам нищо:)
29.11.2006 17:46
проблемът ми е Свободата, Санчо:). Т.нар. "работодателски вот" е една от най-грозните прояви на статуквото в България.
цитирай
3. copycat - ----
29.11.2006 17:58
аа за това няма да плача. За овци не жалим. :-)

Един син избирател да има, аз ще съм.
цитирай
4. zemaria - Сакън,, не рови повече!
29.11.2006 18:04
Работодателският, вот, казвате. Не препоръчвам ногу да се ровим из него. Тази тема, приятелю, трябва да е табу за нас. Модата даде СДС 97-2001. Нещата са прости-приватизираш, правиш местен клуб от работниците, избират те-спонсорираш, вървиш нагоре. Това си беше повсеместна мода, идваща отгоре-надолу. Като я разровиш, ще вземат сума народ да цитират разни известни наши хора, да изброяват комахай синца, издигнати от квоти на НИС, от квоти на конференции, от окръзи-тя става страшна. Повече подробности-вж в „Утре не започва от днес” или питай един от блогващите тук...Да спи зло под камък. но човек трябва да винмава, като рови, да гледа де го хвърля.
цитирай
5. nio - Хобит, десните не трябва ли да са ...
29.11.2006 22:57
Хобит,десните не трябва ли да са по-благосклонни към конкуренцията.Ти я подкара като ония брадатия дето обвинява пазара и конкуренцията за всички беди на пролетарията.:-)))))

Това на майтап де.
Аз постоянно пиша за "пазара" но в личния си живот третирам конкуренцията като "враг" а не като колеги и никога не пропускам да им свия някой номер.Всъщност в това е смисъла на пазара.Войната мещду конкурентните субекти води до изгоди за потребителите във вид на цени,подобрено качество или нови продукти.
И тъй като политиката би трябвало да бъде пазар на идеи,надявам се една такава битка да е положителна.Знаеш отношението ми към старите муцуни.Е сега е момента десните де се стреснат и да влезат в пътя или да палят метлата и ....

Естественно аз бих предпочел първото.Въпроса е редовите членове на СДС и ДСБ да успеят да се преборят за вътрешно партийни промени.
цитирай
6. thehobbit - ZeMaria,
30.11.2006 13:06
Не оспорвам нито едно от твърденията ти - напротив. В интерес на истината СДС даде "модата" в частния сектор, иначе си го имаше и преди.

Ровя съзнателно и ми е интересно накъде пътуват "сините" баджанаци от 2000 насам:)

Естествено, "новата" десница е удобен приют.
цитирай
7. thehobbit - Nio,
30.11.2006 14:43
разбирам какво имаш предвид, но между мен и ББ има конкуренция колкото между теб и Румен Овчаров например:)))
цитирай
8. анонимен - ZeMaria,
28.12.2006 13:06
искам и аз да родя син на г-н димитър николов, главен координатор на бате бойко, за да ми даде общинско жилище. мога дори две да родя, за две жилища, от него зависи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892580
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол