Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2007 16:42 - Поредно отлагане на Търговския регистър или поредно доказателство за некадърност и безхаберие във властта
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 2794 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.06.2007 16:43


Отново на пръв поглед дребен, частен проблем. Нормално е един адвокат да писка, ще кажете.

Дребен и частен е проблемът, само доколкото засяга около милион и половина дребни предприемачи, а според здравата червена терминология - "частници", произнесено с презрително съскане...

Та тези милион и половина предприемачи, които произвеждат около 80% от националния доход и осигуряват над 90% от заетостта, за пореден път се намират във  "висящо положение", или казано елегантно - в състояние на правна несигурност и административен хаос.

Това е четвъртото отлагане на влизането в сила на Закона за търговския регистър. Всеки път заветната дата е придружена с
Вижте само какъв език си държат другарите:

“Aко се промени законът, нещата ще ескалират. Tе (б.р. Агенцията по вписванията) директно си намират хора в парламента, плащат си да си вкарват законите. Тези промени не са дело на Касабова и Велчев, а на агенцията. Те за това си действие не са уведомили Министерството на правосъдието”, обясни Петканов като думата “плащане” докара внезапна гримаса по лицето на стоящия до него депутат от НДСВ Борислав Ралчев.

Познато ли ви звучи?

Отново разговорът в гангста-рап стил, който слушахме между Р. Овч., Ангел Александров, Корнелия Нинова, Христо Лачев...

Типичен пример за реформи в стила на олигархията - перфектно на хартия, по възможност там да си остане. Да спи зло в Държавен вестник ...
И още нещо:

" Ниска заплата пъди юристите от търговския регистър

Според Георги Петканов на предстоящия конкурс местата отново ще останат незаети



Ниските заплати от 400 лв. отблъскват опитните юристи от работа в търговския регистър и този дефицит е сред основните причини той да не заработи от 1 юли т.г. Това се разбра от обясненията на правосъдния министър в оставка Георги Петканов по време на вчерашния парламентарен контрол. "

Рядко съм чувал по-голяма идиотщина... 400 лв. за служител по вписванията е критичен абсурд - такава заплата понякога се плаща на стажанти в тежък месец с много работа.

Или не е идиотщина, а предварителна покана за корупция...



Гласувай:
0



1. nio - Абсолютно важен проблем а никакъв ...
02.07.2007 00:48
Абсолютно важен проблем а никакъв интерес.
Мисля си че правистите няма да се счупят и повредят,ако понапишат на прост и достъпен език,за какво става дума.
Правистите си мислят че всички имат поне 3 семестъра право,икономистите си мислят че всички са длъжни да разбират от икономика.Журналистие пък си мислят,че всичко си зная и нищо не трябва да чета,а ще го докарат от хубаво написани думичики.
Нужно е да се появяват малко повече "общообразовантелни" текстове или поне да има малко увод за разясняване на проблема.

На мене ми е ясно за какво става въпрос,ама за голяма част от хората е като патагонски.
Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 892505
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол