Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2007 12:03 - "Синя зона" - време за отговори
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 4102 Коментари: 2 Гласове:
0



"Прозрачност и предвидимост" - това не са просто думи.

Всеки гражданин има право на предварителна, изчерпателна и подкрепена с експертно становище информация за актовете на администрацията, които го засягат, нали?
Всеки гражданин има право и на позиция по тези актове, по възможност в рамките на сериозен дебат преди влизането им в сила.

Аз, като гражданин на София, не получавам никаква информация, коя улица, кога и ЗАЩО попада в "синя зона", а коя - не.

Слава Богу, в България има Закон за достъп до обществена  информация:


До:        Кмета на Столична Община
Копие: Председателя на Столичния            Общински Съвет

 

 

ЗАЯВЛЕНИЕ

 

От проф. Венко Бешков, в качеството си на председател на ПП “Демократи за силна България”-София, район “Средец”.

 

Адрес за кореспонденция: ДСБ-Средец, ул. Иван Вазов №15, 1000 София.

 

По чл. 24 във връзка с чл. 13 ал.1 от ЗДОИ

 

            Уважаеми г-н Кмет,

             

Като председател на най-влиятелната политическа партия на територията на СО, район “Средец”, изразявам загрижеността и тревогата на гражданите на района от липсата на прозрачност, планиране и обществено обсъждане на решенията във връзка с нормите за паркиране на ППС на територията на градска зона “Център” по смисъла на чл. 2 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична Община /НОДТСО/.

 

Представители на администрацията на СО неколкократно обявиха в медиите, че предстоят изменения в действащата нормативна уредба, по силата на която достъпът в градска зона «Център» ще се осъществява чрез абонаментен винетен стикер, а живеещите в тази зона ще плащат годишна такса за правото да паркират собствените си автомобили в близост до домовете си.

 

Същевременно, постоянно се вземат решения за изменения и допълнения на списъка на улици, площади и паркинги общинска собственост, на които е въведен режим за кратковременно платено паркиране „Синя зона” по смисъла на чл. 45 ал.4 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична Община. Тези решения не се обявяват предварително, не се обсъждат публично и не се аргументират съобразно с обективни критерии.

Без да се противопоставяме по принцип на мерките за регулиране на паркирането в зона «Център», сме убедени в нуждата от прозрачност и предварително обсъждане на конкретните решения.

 

Въз основа на изложеното и на основание на чл. 13 от ЗДОИ, желаем да получим следната служебна обществена информация:

 

1. Проекти за изменение и допълнение на Наредбата за организация на движението на територията на Столична Община, ако такива са внесени за обсъждане в администрацията на СО или СОС.

 

2. Проекти за решения за изменения и допълнения на списъка на улици, площади и паркинги общинска собственост, на които е въведен режим за кратковременно платено паркиране „Синя зона” по смисъла на чл. 45 ал.4 от Наредбата за организация на движението на територията на Столична Община.

 

3. Методология и критерии, въз основа на които администрацията на СО предлага проектите за решения по предходната точка и оценява целесъобразността на разширяване на териториите с режим «Синя зона».

 

гр. София

17.08.2007г.

 
С Уважение:  ...........................................

                      


                                                                                     

 

 

 




Гласувай:
0



1. templar - На оружие мили братия!
25.08.2007 13:06
Поздрави от морето. Седя си на една тераса в с. Варвара, пиша си по безжичния интернет, а между мен и най-красивото море на света има само ливадка 10х10 м и няколко сандъчета зокуми и петунии... от 120 ватовите колони Сони дъни онзи великолепен албум на Найджъл Кенеди и Кроук бенд с български мелодии...абе кич отвсякъде.

Та на въпроса. Относно паяците и синята зона съм готов и на въоръжена борба. Ако някъде се сформира партизански отряд, група за диверсии или терористична организация, която да издава смъртни присъди на паяците и техните господари, целувам булката, нарамвам дядовата сабя и извеждам кончето през задната порта.

Това със синята зона е по-гадно от турския "зъбен данък" . Плащаш си, защото си роден в центъра на София. И понеже бате бойко-сандокана знае, че в центъра на София има 0% и винаги ще има 0%, освен ако не си смени работата (вместо в Батман да играе в Завръщане в бъдещето) и да се върне три поколения назад за да си смени биографията...

Та понеже центъра не дава гласове за Бойко, той дерибейства както иска хората в центъра.

Ако някой кандидат кмет се закълне, че ще махне синята зона и паяците, ще гласувам за него, ако ще да е издигнат от Младежката Револщционна Партия "Георги Димитров"
цитирай
2. greenpower - Как е в Лондон
29.08.2007 19:02
http://www.cclondon.com/

Разбира се, администрацията и ОбС на София са способни да опорочат всяка идея. Твърдя го и ще го твърдя до доказване на противното.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 894415
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол