Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2007 18:12 - "Десницата" - безразличие или ... безличие
Автор: thehobbit Категория: Политика   
Прочетен: 3239 Коментари: 9 Гласове:
0



Традиционно обявяващите се за "десни" партии  СДС и ДСБ през последната седмица проспаха двете брутални покушения срещу самата същност на демократичния ред, срещу идеала за свободна и правова България (спорно е дали са само две ...).

Нито в публичните изявления на партийните лидери, нито в интернет страниците на партиите и блоговете на лидерите (докато пиша това, Мартин Димитров е реагирал) се споменават две събития, които потресоха мен и практически всичките ми познати (90% от които "десни", т.е. реформистки настроени избиратели):

1. Бруталното погазване на свободата на словото от служители на ГДБОП при "привикването" на Мишел Безгунов и

2. Бездействието на полицията при убийството на човек посред бял ден в мутренска (а има ли не-мутренски???) дискотека в ж.к. Слънчев бряг?

(Прочее, случилото се в Слънчев бряг има десетки социални и политически измерения: То е напълно логично в мутренската бетонна джунгла, изпрала десетки милиони мафиотски долари (питайите в Несебър кои са "прокурорските хотели"...).
Вече писах, че това застрояване води до лумпенизиране на туризма. Вече и апологетите на джунглата говорят за "алкохолен туризъм".

ж.к. Слънчев бряг е рожба на мутризацията и естествена хранителна среда за подобни "бивши служители на МВР", готови да убият вече безпомощен човек пред очите на "колегите" си - мутри в униформа. )

Абсурдно е програмистът Dzver  да иска оставката на Румен Петков, а през това време лидерът на ДСБ да разсъждава за баланса по текущата сметка. (Иначе великолепно изказване - струва си да се прочете!)

Това разминаване е явно твърде сериозно, да не кажа екзистенциално. Десните партии се пързалят по писта, на която техните най-стабилни и перспективни привърженици - реформистки настроените граждани - не присъстват...

Чест прави на ДСБ позицията за съхраняване на парк Странджа, но и тя изглежда увисна без последици, като единично отчитане на дейност...

Междувременно основният претендент за "дясното" политическо пространство - разноликата гвардия на палячото Бай Бойко - зае позиция, открито враждебна на свободата и правовата държава, като подготвя кандидатурата на шефа на скандалната ГДБОП Ваньо Танов за кмет на Русе.
Именно по времето на Танов ГДБОП стана символ на подритването на свободата на словото и на информацията като ненужна табелка...

Но стига ...

Какво да очакваме в държава (???), чийто държавен глава е прибирал парички като секретен сътрудник на Държавна сигурност (майка-кърмилница на мутрите и перачите от Слънчев бряг, да затворим кръга...)



Гласувай:
0



1. gantree - ^^
19.07.2007 21:49
струва ми се, че пресоляваш манджата, приятелю :)

• те не са "традиционно обявяващи се за "десни", а СА десни партии; защо - защото ценностите, политическите им убеждения, политическите им позиции и програмните им намерения са такива;
съвсем отделен е въпросът, че СДС след 2002-ра в голяма степен се разминава с изброеното по-горе, но хайде, така и така за двете партии става дума;

• на въпросния "Мишел" изобщо не са му "брутално погазени" правата, и най-силното доказателство за това е ЛИПСАТА на каквато и да било ответна реакция ОТ НЕГОВА страна;

• да се възмущаваш от липсата на политическа реакция по повод убийството на онзи турист е доста пресилено, според мен; що се отнася до оставката на Румен Петков - тя беше поискана от ДСБ само преди седмица, по повод стрелбите в София през миналата сряда; тези случки толкова зачестиха вече, че явно според теб на Кърниградска трябва да се отвори денонощен пресцентър специално заради Румен Петков, едва ли не;

• Мартин Димитров бил "реагирал" - чушки са това, да ме прощаваш :))
написал е точно пет реда в блога си; ей с това им почва и им свършва реакцията на такива ментета като него;

поздрави
цитирай
2. templar - Долато четох материала на Хобит, ...
20.07.2007 09:02
Долато четох материала на Хобит, кимах в пълно съгласие с него, но след това като прочетох коментара на Ган, лашнах се напълно в неговата посока. Бих поразсъждавал, но трябва и да се работи. Може би по-късно...
цитирай
3. templar - Всъщност първия вносител на зак...
20.07.2007 09:23
Всъщност първия вносител на законопроект за защитените територии е Иван Костов (лично). Мисля, че Евдокия Манева ще се включи мнго скоро за екологията.

Оставка на ПетковДСБ я иска всяка седмица, за последен път я поиска след ареста на еколозите и побоя на миньорите.

Онзи ден темата в парламента беше сманата на икономическия министър и затова изказването на Костов беше по темата.

Днес има парламентарен контрол и въпроси по случая в Сл. Бряг следва да се зададат тъкмо там.
цитирай
4. thehobbit - Да, пресолявам - и то съвсем умишлено
20.07.2007 10:40
... защото ми е станала доста безсолна:), пък и не само на мен.

А денонощен пресцентър за Р. Пет. - да, точно това трябва да има в ДСБ, а и в СДС.

За екологията - да, една от причините да съм десебар е именно последователната политика на тази партия и на доста от нейните лидери.

Друг въпрос е, че става малко на ниво парламентарни изказвания и декларации, публикувани в собствения сайт - т.е. говориш без някой да те слуша.

Вчера на протеста видях десетки хора, пряко свързани с ДСБ, в т.ч. членове на ръководства и знакови фигури от "ниско ниво". Кой знае колко симпатизанти и избиратели на ДСБ са били мълчаливо сред хората... ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ИЗГУБИМ С ДНЕШНАТА СИ ПОЛИТИКА.
цитирай
5. gantree - re:
20.07.2007 22:21
Радане, недей така, моля ти се ... ставало "малко на ниво парламентарни изказвания и декларации, публикувани в собствения сайт" - ми разбира се, че така би трябвало да става; ти си човек вече разумен, мислещ и отговорен, и не знам дали наистина си представяш цялата ПГ на ДСБ натръшкала се по асфалта на Орлов мост; лично аз от тези хора очаквам именно това, което те правят в НС, и не "малко така", ами даже "много така", толкова, колкото никой друг в НС не е направил досега;
хората, които си видял "вчера на протеста" са отишли там по собствена воля, а не защото са "пряко свързани с ДСБ"; ДСБ е (най-общо и непретенциозно казано) сериозна политическа партия, и от тях аз лично очаквам именно това, което те правят; аз изобщо не очаквам от тях да лежат по паважа заедно с псевдорадикалните либералски мръхльовци от типа на онзи бъзливец "Мишел"; тези хора не са АТАКА, нито пък са бръмбарите в глупавата глава на Александър Йорданов;

__________________________________

за "изгубването" - какъв е проблемът? ние сме свободни хора, и като ги "изгубим" (което едва ли ще стане) но като ги изгубим - тогава пък ще си направим ние, останалите, една китна либералска и плоскоданъчна партия, примерно ДДС(Б) :)) ще си изберем като лидер актуалния към момента Мистър 10% (било М. Димитров или друг) и - готово, всичко ще е наред;

всичко това е в рамките на шегата, разбира се :)
както находчиво вметна днес един приятел "... вчера цял ден бях в кв. "Хладилника", така че няма как да ме е напекло слънцето", хаха :))))
цитирай
6. анонимен - Hobbit, tova: Абсурдно е програ...
20.07.2007 23:55
Hobbit,
tova: Абсурдно е програмистът Dzver да иска оставката на Румен Петков, а през това време лидерът на ДСБ да разсъждава за баланса по текущата сметка. (Иначе великолепно изказване - струва си да се прочете!)"

- izobshto ne si prav. Grajdanite, ne samo politicheskite partii, tryabva da iskat ostavka na onzi, no izkazvaneto na Kostov e vajno i nikak ne e uvisnalo vwv vremeto. Mnogo si e adekvatno daje - pokazva otkwde duha ikonomicheskiyat vyatwr v momenta. Sirech prioritetite i "postijeniyata" na segashnoto pravitelstvo.
Jorjeta
цитирай
7. vladyyan - Ган
23.07.2007 22:45
Аз пък мисля, че манджата даже е безсолна. Това, което гледах от убийството е най-меко казано страхотен скандал. Единственото по-скандално нещо е мълчанието около него.
Виждаш ли, много сме говорили за лагерите. Е, аз видях на живо как са действали тамошните палачи... в България член на ЕС през 2007 г.
Не искам нищичко повече да коментирам. Безмислено е.
П.С. Разликата между стрелбите и убийството в Несебър е ОГРОМНА. Сигурен съм, че го осъзнаваш.
цитирай
8. gantree -
25.07.2007 23:13
така е, аз също видях кадрите - ужасяващи са;
сигурен съм обаче, че не е уместно да се пресолява манджата с преки или пък косвени обвинения към ДСБ по този въпрос;
адресатът е погрешен, ако ме разбираш
цитирай
9. thehobbit - Не, Gan,
26.07.2007 12:35
не е погрешен - това е именно смисълът на "представителството". Аз колкото мога - буча по този случай.
Но хората, които лично съм делегирал във властта, очаквам от тях реакция, съобразно влиянието и инструментите, които те имат, а аз - не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 897213
Постинги: 186
Коментари: 1374
Гласове: 2389
Архив
Блогрол