Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Toва е старият блог на Радан Кънев (известен още като The Hobbit из политическите форуми на родината). Тук се съхраняват архивни статии, постинги и изобщо различни позиции, някому дори интересни... Новият дневник на Радан е на radankanev.blogspot.com
Автор: thehobbit Категория: Политика
Прочетен: 662209 Постинги: 186 Коментари: 1376
Постинги в блога от Юли, 2007 г.
2 3 4 5  >  >>

Тази седмица коалицията от няколко български неправителствени организации “Граждани срещу Държавна сигурност” ще внесе в 4 посолства в София петиции, изразяващи несъгласие с изпращането на български посланици, принадлежали към репресивния апарат на тоталитарния комунистически режим. В инициативата участват Център за подкрепа на хора преживели изтезание (АСЕТ), Коалиция за честно управление и Институт за зелена политика, съобщават организаторите на инициативата.

Петиции ще бъдат внесени в:

- Посолството на Кралство Норвегия (бул. “Дондуков” 54 Б ) – сряда, 01.08.2007, в 10.00 ч.

(Посланик на България в Норвегия е г-н Никола Карадимов, бивш агeнт на IV управление –ДС, отдел 02 )

-Посолството на Кралство Холандия ( ул. “Оборище” 15)  - четвъртък, 02.08.2007, в 11.00ч. 

(Посланик на България в Холандия е г-н Златин Тръпков, бивш секретен сътрудник на Първо главно управление –ДС, отдел 10 )

-Посолството на Република Гърция (ул. “Сан Стефано” 33) – петък, 03.08.2007, в 10.00 ч.

(Посланик на България в Гърция е г-н Андрей Караславов, бивш секретен сътрудник на Първо главно управление – ДС, отдел 03) 

-Посолството на Република Сърбия (ул. “Велико Търново” 3) – петък, 03.08.2007, в 11.00 ч. 

(Посланик на България в Сърбия е г-н Георги Димитров, бивш агент на ВГУ –ДС, отдел “ЧЖ” и бивш секретен сътрудник на Първо главно управление –ДС, отдел 10)

Държавна сигурност носи отговорност за огромен брой престъпления срещу правата на българските граждани и поради това ние считаме за абсолютно неуместно оставането на споменатите господа на заеманите от тях длъжности на посланици на Република България, се посочва в съобщението. Оставането им на тези длъжности е недопустимо, както недопустимо би било, ако бяха бивши агенти на Гестапо, ЩАЗИ или Секуритате, смятат от “Граждани срещу Държавна сигурност”, които очакват “адекватни” стъпки от правителствата на четирите държави, в чиито посолства ще се внесат петициите.


(Съобщение на Mediapool)

Тъй като съм един от организаторите на тази акция, ще се постарая да я обясня съвсем накратко:


Когато са приемали агреманите на тези лица като посланици на Република България, съответните дипломатически служби на приемащите държави не са знаели, а и не са могли да знаят, че на служба са назначени ченгета - сътрудници на комунистическите тайни служби.

По този повод, организаторите призоваваме правителствата  на тези държави, във връзка с официалната вече информация за сътрудничество с ДС, да преразгледат решението си за приемане на тези посланици.

Така тези държави ще изразят отношението си към дейността на репресивните служби на тоталитарния режим и съпричастността си към жертвите на диктаторски режими навсякъде по света.
Категория: Политика
Прочетен: 4850 Коментари: 22 Гласове: 0
Има неща, които ти оправят настроението и това си е.

Има музика, която обичаш да слушаш, ако си тъжен, ако си весел, ако си пиян.

Има обаче и музика, която винаги, ама винаги сякаш ти осветява душата:

image

Всъщност, няма мюзикъл на Andrew Lloyd Weber, нито пък либрето на Tim Rice, който да не ми "пълни душата" в буквалния смисъл.

Този Masterpiece обаче е композиран на ... 18г. Той съчетава гения на композитора с лудостта на тийнейджъра... Тогава още Sir Andrew не е изглеждал така: image

Стига думи.

Качвам се на колата и си го пускам. От София до Видин (отивам на сватба), ще се извърти тамън два пъти.
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1923 Коментари: 1 Гласове: 0
Вече и Негово Величество Пазарът си казва тежката дума по казуса със свръхзастрояването на курортните местности в България:

Възможни са фалити на хотелиери през следващата година заради намалели приходи от нощувки и съответно невъзможност за погасяване на кредитите на собствениците им. Това прогнозира в четвъртък председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.


Нас това не бива да ни учудва. Катастрофалният икономически ефект за местното население и за същинските инвеститори - крайните купувачи на ваканционни имоти - беше лесно предвидим и многократно предвиден. (Не коментирам наивността на крайните инвеститори - те биват системно заблуждавани с обещания за гарантирани наеми, непрекъснат разстеж на цените и туристите и пр. и пр.)

Печалбите и изпраните пари останаха за посредниците и организаторите на активното мероприятие - местната власт, избрани инвеститори и вечните койоти - посредниците по сделки.

Хубавото е, че вече и едрите хиени страдат от глупостта си:


В западната зона на морския курорт Слънчев бряг, която не е атрактивна за туристите, цената на нощувката е паднала до 8 долара, съобщи председателят на Съюза на собствениците в курорта Елена Иванова. Това накара хотелиерите от източната част да обвинят колегите си от запада в подбиване на цените и дъмпинг.

Нереално ниските цени се обявяват в новопостроените обекти, които не работят с туроператори, далече са от брега и не могат да си запълнят базата, посочи Елена Иванова. Това най-често били апартаментни комплекси, построени, за да бъдат продадени.

 
Всички тези "съюзи на собственици", бордът на самия комплекс, с помощта на цялата общинска управа и разни БожидарДимитровци и други платени глашатаи ни обясняваха, че това било добре, защото "курортът е пълен с 400 000 туристи на цени по 60 евро", т.е. строежите били продукт на естествено търсене.
Булшит:


Туроператорите тази година съобщават за силен спад на британския и германския пазар.


Цивилизованите страни не ни изпращат вече дори и париите си.
Mesdammes et Messieurs, RIEN NE VA PLUS - или по български - "Битият бит, ..."

Остава ни не само погубената природа, но и дълбоко покварените обществени нрави в гнездата на корупция, смело наречени "курортни зони". Остава ни алчността, която ни докара дотук.

Малък пример за това, което говоря:
image

И за яснота:

image
Разбрахте ли?
Кой разбрал - разбрал.

Rien ne va plus.

Категория: Политика
Прочетен: 5583 Коментари: 23 Гласове: 0
Последна промяна: 26.07.2007 16:44
... а именно: издаването на поръчкови ченгесарски парцали, наречени от немайкъде "литература":


Министър Румен Петков и председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев подписаха дългосрочно споразумение за сътрудничество

Иска ми се нелекият труд на служителите на МВР да се оценява по достойнство и обективно, тяхното ежедневие да бъде чуто, видяно и разбрано от българските граждани. Това каза министър Румен Петков при подписването на споразумение за дългосрочно сътрудничество със Съюза на българските писатели.

От страна на творческия съюз споразумението беше подписано от председателя Николай Петев.

Българските писатели ще разчитат на ежедневните си човешки контакти и впечатления в трудните делници на служителите от МВР.

Очаквайте нови творби, в които честта и професионализмът не са само думи, а съдба и призвание за хората в полицейски униформи, заяви в отговор Николай Петев.

Министър Петков допълни, че с това се възстановява една хубава и позабравена в последните години традиция. Петков допълва, че „професионализмът, отговорността и изпълненият дълг на хората от МВР трябва да намерят най-верния път към сърцата на читателите. Разчитаме на плодовете от тази благородна инициатива и дълбоко вярвам, че в утвърждаване на новите ценности призванието на полицая ще намери своите талантливи пера."


(от News.bg, цитирано и от Наблюдателя)

Явно предстои издаването на поредица патетични  романи за онези "тихи герои", "герои на тихия фронт" и други разни герои, които в последните седмици и месеци неуспешно възпираха разни хора да не се главоблъскат сами в паважа ...

Tрогателна е носталгията, която една посредствена пияна мутра като бившия кмет на Плевен изпитва към ченгеджийското творчество за Емил Боев.

За зла слука на партията-майка, твърде скоро след награжданването на Богомил Райнов с държавен орден  :

image

... той взе та си отиде. Бог да го прости. Няма да му е леко (на Бог, де...   едно прощаване предстои, дълга и трудна ще е .... )

УСПЕХ им пожелавам в намирането на нов Емил Боев. Сериозен литературен труд ще е необходим, за да се запомни с добро управлението от епохата "Маджо Вика Румен" ...


Категория: Изкуство
Прочетен: 2365 Коментари: 3 Гласове: 0
Поздравления на вестник "Капитал"  за чудесния шарж, смях се от сърце:

image

Последните разкрити свинщини на Гоце посъбудиха и задрямалите приятели от блога ГОЦЕ.НЕТ. Да са живи и здрави дано това, което са написали тук, да е сериозно:


GOTZE.NET НЕ Е ПРОЕКТ ЗА ЕДНИ ИЗБОРИ, НИТО ЗА ЕДИН МАНДАТ.

НИЕ СМЕ ПРОТИВ ЛЪЖАТА, СЛУГУВАНЕТО НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, ПРОТИВ ПОЛИТИЧЕСКОТО МИШКУВАНЕ.

Тези неща ще останат и след Гоце, но той ще остане техен символ.Категория: Лични дневници
Прочетен: 3026 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 24.07.2007 19:59
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: thehobbit
Категория: Политика
Прочетен: 662209
Постинги: 186
Коментари: 1376
Гласове: 2384
Архив
Блогрол